Før New Orleans Saints

I 1961 fik den lokale forretningsmand Dave Dixon den idé at han ville få professionel amerikansk fodbold til New Orleans, men ikke nok med det ville han have bygget en dome som de kunne spille i. I fem år prøvede Dixon og hans forretningsfolk at få football til New Orleans, men uden held.

I 1963 var det dog tæt på at Dixon havde købt Oakland Raiders, for at få dem flyttet til New Orleans, dette var tæt på at lykkes med, men da Dixon ikke kunne samle de $400.000 sammen som Raiders på det tidspunkt kostede, gik planen i vasken.

Det første holdbilled i Saints historie.
Holdbilled af New Orleans Saints fra 1967. Det første i Saints historie.

Udvidelsen

Dette slog ikke Dixon og hans folk ud, og endelig på All Saints Day den 1. november 1966, fik Dixon og New Orleans muligheden for at udbygge National Football League med det 16. hold.

Ligaen havde de foregående år også udvidet med Dallas (1960), Minnesota (1961) og senest med Atlanta (1966). Noget af det der lå til grund for at New Orleans fik sit hold var bl.a. at året før (’65) havde 21 sorte spillere boykottede AFLs all-star kamp – som blev spillet i New Orleans, pga. den dårlige måde de var blevet behandlet på i byen før kampen. NFL Kommissær Pete Rozelle var derfor bekymret. Pete Rozelle sendte derfor Buddy Young (en tidligere stjerne RB for Baltimore Colts og Illionis) som en repræsentant, Rozelle havde bedt Dixon om at tage Young med på en af byens bedste restauranter for at se om New Orleans virkelig var et så dårligt sted for sorte og måske for NFL. Dixon to Young med på Antoines, og efter nogen tid på restauranten, hvor Dixon havde bemærket de andres gæster kolde blikke, var der omsider en mand fra et af nabobordene der rejste sig og gik over mod dem. Dixon var sikker på at der nu ville opstå en episode som ville koste byen dets NFL hold.
Manden gik direkte han til Young, som han spurte om han ikke var Buddy Young? Young svarede at det var han, hvor manden derefter udtrykte at han mente at Young var den bedste runningback som nogensinde havde spillet, og han var en stor fan.
Derefter tog Young tilbage til New York, afgav rapporten om New Orleans, og toogtyve måneder senere fik New Orleans NFLs 16. franchise. Prisen for udvidelsesholdet var 8 millioner dollars, hvilket olie millionæren John Meacom Jr. og en lille investeringsgruppe klar til at betale.

Navnet

Efter købet af udvidelsesholdet til NFL, holdt man i New Orleans en konkurrence, som skulle hjælpe med at finde det fremtidige navn på holdet. Men ifølge Dixon var der ikke megen diskussion om at holdet skulle tage navn efter sangen ”When the Saints Go Marching In.”.

Dixon havde siden 1963 været sikker på at holdet skulle hedde The Saints, man skal da ikke forspilde en chance for at få publicity 365 dage om året, mente Dixon. Holdets ejer var dog ikke så sikker, da han troede at nogle fans måske ville finde navnet krænkende pga. den religiøse reference. Konkurrence forsatte i aviserne og der kom mange bud på holdets navn. Daltas. Jazz Kings. Tarpons. Jazzers. Tigers. Nolas. Blues. Domes. Crecents. Ramparts. Crawfish. Skippers. Stevedores. Mudbugs.

Dave Dixon ville dog ikke gå på kompromis og det hele kulminerede, da Dixon mødte den lokale ærkebiskop Phillip M. Hannan på en af de lokale restauranter, da fortalte Dixon biskoppen fortalte ham at man var ved at gå bort fra navnet ”The Saints”udtalte biskoppen ”Oh, my god, No!”, han fortalte yderligere Dixon at han havde fornemmelsen at The Saints nok ville få brug for alt den hjælp som de kunne få, og den 9. januar 1967 fik det 16. hold i NFL navnet ”The Saints”.

Uniform historie

New Orleans Saints farver blev valgt af daværende ejer John Meacom. Meacoms familie var fra Texas og John havde arvet millionerne til at købe holdet fra farens olie imperium. Meacom var oprindeligt mest for farverne blå og gul, mens de lokale aviser gerne så holdet vælge farverne rød, hvid og blå.

Til slut valgte Meacom dog en anden løsning, i form af farverne sort og guld, hvilket virkede logisk nok, når man tænkte på at hans millioner var kommet via fortjeneste på det sorte guld.

Hjemmebane uniformen har kun været udsat for mindre ændringer i årenes løb. I ’69 skiftede Saints farven på numrene fra guld til hvid, da de var for svære at se for tilskuere pga. af solens genskind.

I forbindelse med at Saints fik ny hjemmebane i ’75 – Superdomen – blev uniformen også modificeret lidt, i form af hvide bukser i stedet for guld. Denne uniform beholdte man indtil ’86 hvor holdet igen fik deres oprindelige guld bukser tilbage, og i ’96 ændrede holdet numrene tilbage til de oprindelige guld farvede med hvid markering.

I 2001 prøvede Saints som de første at have ens farve valg til både bukser og trøjer, og Saints spillede dermed nogle af deres kampe helt i sort. Året efter var hjemmebane dragten tilbage til normalen, med guld bukser, sorte jerseys og guld hjelm!

[poll id=”177″]

Logo Historie

New Orleans Saints har altid haft den franske lilje som primært logo, men Saints har også brugt staten Louisiana som alternativt logo. Se flere New Orleans Saints logoer på Chris Creamer’s sportslogos.net.

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.