3 grunde til at Falcons vinder over Saints

Skrevet af Rise up

Skrevet af Rise up

den 31. december 2015

Lad mig starte med at påtage mig det fulde ansvar for Falcons deroute i år: Da jeg sidst skrev på denne side, inden runde 6 kampen Falcons @ Saints, opremsede jeg en lang række ulyksaligheder der skulle ramme de ubesejrede Falcons for at Saints kunne hive en sejr hjem. Samtlige dårligdomme gik i opfyldelse og derved lykkedes det mig ikke blot at jinx’e den kamp, men tilmed de to efterfølgende måneder.

Det forventer jeg imidlertid ikke at høre et ondt ord for i dette forum. Det rører jer formentligt lige så meget som det gør for mig at konstatere, at Saints for første gang siden divisionsomlægningen kan se tilbage på to sæsoner i træk med ”loosing record”.

Og uden yderligere introduktion, hermed opskriften på en Falcons sejr på søndag:

atlanta-falconsMetal styrke

Den mentale styrke og selvtillid fra starten af sæsonen er skal genetableres i Atlanta. Efter kampen i Superdome tabte Falcons 6 af de følgende 7 kampe. Ud over de korporlige tæv Falcons fik mod Panthers i runde 14, tabte Falcons 4 af kampene med 4 eller færre points.

Dem der så kampene vil vide, at Falcons i stor udstrækning viste clock-management på niveau med en 4 årigs, hvilket koster sejre i tætte kampe i NFL. Dette var ved at gentage sig i sidste uges overraskende sejr over Panthers, hvor Falcons overtog bolden med en føring på 17-13 og 1:48 tilbage på uret. Via den sidste time-out fra Panthers og to penalties mod Falcons, lykkedes det Atlanta’s offense at komme tilbage på bænken med blot 3 points mere på tavlen og 1:30 tilbage på uret. En Cam Newton fumble medførte at det endte lykkeligt alligevel, men situationen er illustrativ for de hjerneblødninger Falcons har præsteret over den sidste tid.

Sådan som Saints offense har været flyvende den sidste måneds tid, skal ovenstående mentale brist elimineres hvis Falcons skal tage revanche på søndag. Det er holdet givet bevidst om, og koncentrationen er på sit højeste for at gengælde nederlaget i Superdome fra oktober.

Forsvaret skal fastholde de gode takter

Falcons forsvar kan ikke siges at have været dominerende på nogen måde – De har naturligvis ikke været lige så ringe som Saints’ forsvar, men det er der på den anden side ingen der har været. Faktisk har Saints i snit givet 30,6 points væk per kamp hvilket ikke er set ringere siden 2011 – Men Falcons har været middelmådig over sæsonen og rangerer midt i feltet, hvilket i sig selv er en betydelig forbedring i forhold til de sidste 2 sæsoner.

Senest lykkedes det Falcons, som det første hold i år, at hold Panthers offense under 20 points, hvilket illustrerer forsvarets opadgående formkurve – noget sent i sæsonen, bevares, men dog opadgående. Forsvaret formåede at eliminere Cam’s dybe kast og den længste completion var på blot 19 yards. På samme måde skal forsvaret formå at holde Brees fra de lange kast.

Opskriften på dette er at sætte Robert Alford til at lukke Cooks ned. Den del af planen skulle nok være mulig. I holdenes sidste kamp var Brees’ længste kast på 28 yards, men han fik lov til at gennemføre mange korte kast, primært til Watson. Generelt har Falcons’ defense været gode til at lukke modstandernes top wide recievers, samt tight ends ned – men det er mere tvivlsomt om Falcons’ noget svage defensive linje samtidig kan lægge pres på Brees og begrænse hans tid i lommen.

Der hvor skoen for alvor trykker hos Falcons er imidlertid når det kommer til at stoppe running backs. Her har Falcons haft en åben blødning gennem hele sæsonen. Faktisk har Falcons været det næst dårligste hold til at stoppe kast til running backs… kun lidt bedre end Saints. Og hele 19 touchdowns er der blevet løbet ind hos Falcons. Lykkeligvis for Falcons er Spiller formentligt fortsat skadet, mens Ingram og Robinson som bekendt er ude, hvorfor der reelt kun er den rustne Hightower tilbage som skal køres træt.

Selvom Saints har et velkørende angreb, der over de sidste 5 kampe har lavet mere end dobbelt så mange points som Falcons, er 2/3-dele af Saints points – og ditto sejre – scoret på hjemmebane. Den fordel har de som bekendt ikke i den kommende runde, hvorfor Falcons har optimale muligheder for at dominere Brees og co.

Offense tilbage på glatis

Der har ikke været meget Ice over Matty på det seneste. I de seneste 5 kampe har Ryan kastet for sølle 4 touchdowns mod hele 5 interceptions. Det er ikke just hvad der forventes af ligaens 5. bedst betalte spiller.

Ganske vist er Lenonard Hankerson skadet og Roddy White er nu mere bevendt som trash talker end reciever. Men med Julio Jones og Jacob Tamme som recievers og med Freeman der sagtens kan gribe en bold, burde en quarter back af Matty’s kaliber kunne levere bedre.

Heldigvis har Falcons offense alle muligheder for at forbedre deres stats i sæsonens sidste kamp. Hvor højtscorende Brees og co. end har været på offense, så har forsvaret været endnu mere gavmilde. Falcons må og skal udnytte alle de forsinkede julegaver Saints forsvar deler ud, og vi kan derfor se frem til en Matty Ice der slutter af med maner (og derved kroner Julio Jones som ligaen retmæssige reciever konge), samt en Devonta Freeman der løber gæk med ligaens ringeste løbeforsvar.

Skuffelser der ikke går i opfyldelse

Såvel Falcons som Saints sæson må siges at være skuffende. Saints må siges med en sejr at løfte deres karakter for sæsonen fra et -02 til 00-tal, mens Falcons vel kan snige et 4-tal hjem. Men ellers er der reelt set ikke andet end æren at spille for… og naturligvis et lavere draft-pick til foråret.

Det er ikke meget motivation at stille spillerne overfor. Brees har ingen nævneværdige rekorder at spille for. Ryan vil derimod gøre sit til at hjælpe Julio til tops blandt ligaens wide recievers, mens Devonta Freeman skal cementere sin position som ligaens førende running back. Denne motivation, samt at Falcons har et nederlag at revanchere, forventer jeg bliver forskellen mellem to ellers demotiverede og trætte hold.

Til trods for at ubetydelige NFL kampe oftest er lige så underholdende at se som TV-shoppen en fredag aften, forventer jeg alligevel at vi får en kamp med nerve og energi. Når nu det ikke er slutspilspladser der spilles om, hvad kunne så være mere spændende end en flok skuffede spillere, der skal bevise sit værd og som får muligheden for at afreagere på en divisionsrival? Falcons vil helt sikkert gøre sit til at Saints lander hvor de hører hjemme – nederst i NFC South tabellen. Jeg forventer derfor – mod sædvane – en højtscorende kamp med Falcons som sejrsherre.

16 Kommentarer

 1. Ulrik Gorm Jensen

  Glimrende gæsteblog 🙂 Men ‘rustne Hightower’? Han viste da særdeles mod Jacksonville Jaguars, hvor han snittede 4,5 og havde 122 yards og 2 TDs… havde du ikke ham på dit fantasy hold? Du glemte også Travaris Cadet, som også have en god kamp mod Jaguars.

  Svar
 2. Jonas Johannesson

  Rustne biler kører også som nødløsning… I nogen tid. Hvor var Hightower sidste år? Året før? Eller hvad så med året før det endda?… Der er nok en grund til at han har stået i garagen så længe. Hvad angår Cadet, så har alle en god kamp mod Jags.

  Svar
 3. Ulrik Gorm Jensen

  Han kom grundig af med sin skade og har nu friske stænger 🙂 Cadet så ud til han aldrig havde været væk fra Saints offense. Han minde mig om Pierre Thomas, og det kunne Jaguars ikke stoppe. Det kommer Falcons heller ikke til på søndag 😉
  Jeg ved ikke helt hvad jeg helst vil have… et sweep af Falcons i 2015 eller et højere drafpick?!…. Det er gas, jeg vil selvfølgelig have et sweep af Falcons!

  Svar
  • kangaroo

   Om vi drafter #11 eller #14 eller …..
   – har ingen betydning i forhold til at give dirty birds en røvfuld

   Vild gæt – Drew Brees kaster for 400 yards i Georgia Dome
   og “rustne” Hightower løber flere yards end deres RBs (tilsammen)

  • Ulrik Gorm Jensen

   Vi drafter i top 10, hvis vi taber og Tampa Bay Buccaneers + New York Giants vinder… Men jeg tager også gerne en sejr over them dirty birds.
   Brees over 400i Georgia dome kunne være sjovt at se, det ville også være i en shootout ala New York Giants kampen. Ja tak… og så Hightower over 100 yards igen. 500+ yards Saints offense. Det kunne være en fin afslutning på 2015 sæsonen.

 4. Jonas Johannesson

  Skal man være fantast for at være NOS fan eller er det noget der kommer efter for meget tid i sumpen?… Bees over 400 yards? Sig mig: Kan I huske en måneds tid tilbage? En vis Hr. Newton løb gæk med jer på jeres egen bane – I har måske glemt at I ikke kunne stoppe ham om det så galdt jeres liv. Han lavede knap 400 yards og 5 (ja FEM) TD mod jer… Selvsamme Newton blev holdt til under 190 yards og 1 TD mod Dirty Birds I sidste uge. Så udover vrangforestillinger der følger af al den moonshine I sikkert indtog i går, hvad får jer så til at tro at sumprotterne overhovedet kommer i nærheden af 500 yards?… Nu er det jo slet ikke sikkert at Brees spiller og så skal I være lykkelige for blot at nå det halve. Omvendt er det heller ikke sikkert Freeman og Coleman bliver klar, hvilket kan fordreje billede. Så drøm blot videre… vi tager sejren mens I drømmer sødt om næste sæson.

  Svar
 5. Ulrik Gorm Jensen

  Newton og Matt Ryan er jo to helt forskellige QBs… Newton er ligaens MVP og Ryan… ja han er enten eller… Brees derimod, er konstant stabil, og levere den ene 300+ kamp efter den anden. Brees kan sagtens kaste 400+ mod Falcons. Spørgsmålet er bare om o-line kan give den samme beskyttelse som han har fået de sidste to kampe… og så selvfølgelig om forsvaret kommer for at spille med 🙂

  Svar
 6. Jonas Johannesson

  Ryan har ikke været imponerende i år… Men han er nu ikke langt efter Brees i yards – sølle 300. Det kunne sagtens ske at han overhaler Brees på søndag hvis stakkels Brees’ pensionsklare fodsåler ikke kan stille op til en gang Falcon stryg. Men nu gik sammenligningen jo ikke på Ryan og Cam, men snarere at I ikke skal undervurdere Falcons forsvar. Hvis de kan stoppe ligaens MVP, skulle en andenrangs QB som Brees vel ikke være nogen sag. Brees har kun været over 400 to gange i år… begge gange på hjemmebane og begge mod (om muligt) endnu ringere forsvar end Falcons. På udebane ligger hans snit vel lidt under 300? Så glem de 400 for Brees og håb på at han bare starter – og evt holder en sæson mere (det er vel snart hans otium?)- om han så laver 200 eller 300 yards er sekundært.

  Svar
 7. Ulrik Gorm Jensen

  Brees har et snit på 242 yards på udebane… dog kaster han flere yards i december end nogen anden måned… Brees er altid god mod Falcons, 312 yards i uge 6… pensionsklare, Brees spiller i nogle år endnu 🙂 og ja det er trist for Falcons fans.
  Falcons D# er #15 i yards, #15 mod pass og #16 mod løb… altså et middelmodigt forsvar 🙂
  Saints derimod… er IKKE det dårligste i nogen af de tre kategorier 🙂 #31 i alle tre kategorier.
  Nå ja, nummer 32 i points – men hvem går op i det?! :-/

  Svar
 8. Jonas Johannesson

  Øh… ok. Så du giver mig altså ret? I øvrigt er Brees snit på udebane 282 da han jo ikke turde stille op mod Panthers. På hjemmebane ligger det på 357, hvorfor Falcons klarede sig over middel mod Brees i uge 3. Der er med andre ord intet der taler for at Brees leverer som I jeres våde drømme.

  Svar
 9. Ulrik Gorm Jensen

  …uge 6 😉 Nej jeg giver dig ikke ret. Jeg tror på 300+ yards til Brees mod Falcons… Jeg tror også Brees kommer til at have en bedre kamp end Falcons Matt Ryan. Jeg tror også at Saints vinder over Falcons. Lad os få en “bold prediction”?

  Svar
 10. Jonas Johannesson

  Hov… hvad skete der nu med de 400+ yards til Brees? Sikke en inflation.

  Svar
 11. Jonas Johannesson

  En bold prediction… lad mig nu se i krystalkuglen. Jeg ser Ryan kaste for 312 yards og to TDS (hvilket er højt for ham… i år), hvoraf jeg ser Julio gribe de 177 yards og et TD. Det andet TD går til Ward (fordi I er så piv-ringe til at stoppe kast til RBs). Samtidig slår Freeman jeres RBs i scrimmage yards – tror ikke kun vi skal fokusere på løbe yards, jf. ovenstående. Freeman løber dog to TD ind. Og så tror jeg i øvrigt ikke Brees når op på 300 yards, men han skal nok have et par TD i ærmet… og endelig håber jeg at Falcons vinder i de døende sekunder på et FG af vores nye stjerne kicker… Shayne Graham. Ville det ikke være smukt? 🙂

  Svar
  • Ulrik Gorm Jensen

   Nydelig detalje med Shayne Graham 🙂

 12. kangaroo

  NFL.com Power Ranking:

  Rank 17: Saints (7-9)
  Questions persist regarding the future of Sean Payton and Drew Brees in New Orleans. Most notably the former, who is being rumored as a potential fit in places like New York and San Francisco. (Of course, when it comes to the Niners job, what do prospective coaches think about the Harbaugh/Tomsula tribal counsels with team management? But I digress.) The upside with the Saints is that they were able to develop some young players on defense this season. Not just first-round pick Stephone Anthony, but a few supporting pieces to couple with established guys like Cameron Jordan.

  Rank 19: Falcons (8-8)
  How the Falcons can beat the 14-0 Panthers one week and lose to the 6-9 Saints the next is anyone’s guess. That’s the NFL these days. How did Atlanta gain 419 yards of offense, go 8-for-12 on third down … and score 17 points (against the worst defense in the league)? Two turnovers, a blocked field goal and a rare game where a team has only eight possessions is your answer. Still, this was a game Atlanta needed to win — should’ve won — to post a winning season. Who knows what to expect from Dan Quinn’s group next season?

  Svar
 13. Ulrik Gorm Jensen

  Ja det bliver vanvittigt interessant, hvad udmeldingen bliver imorgen – onsdag – på Paytons pressemøde. Jeg tror-håber-beder til at han ikke vil væk, og han ser det fornuftige i at blive i NOLA, med en elite QB og en ung talentfuld trup de næste – mange – år.

  Svar

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.