New Orleans Saints 2020 – Hvad er din holdning til holdet? Start en debat i forummet og pust liv i vores community

Darren Sharper

af 27. oktober 2010Profil

Darren Sharper mod Carolina Panthers i 2009.

Fulde navn: Darren Mallory Sharper
Født: 3. november, 1975 i Richmond, Virginia
Højde: 188 cm
Position: Safety
College: William & Mary
Nummer: 42

Tidlige år:
Født ind i en football familie. Hans far Harry Sharper, spillede kortvarigt for Kansas City Chiefs og hans ældre bror Jamie Sharper havde en langvarig og god karriere hos Baltimore Ravens, Texans og Seahawks. Darren Sharper spillede QB gennem hele sin tid i high school i Richmond og havde også stor succes både på atletikholdet (løb) og som basketball spiller.

College

Fik et stipendium til William & Mary college i Williamstown, Virginia. Oprindelig ville han også spille QB der, men fik også lov til at afprøve andre positioned og hans trænere fandt snart ud af at han var en fantastisk safety. Allerede i college var han kendt som en boldhaj – han sluttede sin college karriere med 24 interceptions, heraf de 10 i hans sidste år.

NFL

Green Bay
Draftet af Green Bay Packers i 2. runde i 1997. Allerede i hans første år hos Green Bay havde han 2 interceptions og herefter gik det bare frem af. I 2000 blev han valgt til Pro-bowl for den første gang efter en sæson med 92 tackles og 9 interceptions. Han fortsatte sit stærke spil og kom atter i Pro-bowl i 2002.

Vikings
I 2005 skiftede han til Minnesota Vikings og havde så stor betydning for holdet at han atter var i pro-bowl allerede det første år. Han nåede at komme i Probowl en gang mere hos Vikings, nemlig i 2007. I 2008 ændrede Vikings deres defensive taktik, og 2008 blev en af Sharpers dårligste år. Sharpers største styrke har altid været at kunne løbe frit som bagerste mand og læse spillet. Den nye playbook tvang ham til at blive i en zone og hans produktion faldt drastisk.


Saints

Skrev en et-årig kontrakt med Saints i marts 2008 som unrestricted FA .
Sharper havde et af sine allerbedste år nogensinde med Saints i 2009 hvor han
– Satte rekord for Saints da han den 4. Oktober 2009 returnerede en interception 99 yards
– Satte NFL rekord da han forbedrede Ed Reeds gamle rekord, da han nåede 376 interception return yards
– Tangerede Deon Sanders rekord på 9 karriere kampe med mindst 50 INT yards
– Satte rekord med flest karriere kampe med +75 yards da han nåede 6.
– Kom i pro-bowl for 5. gang
– Vandt sin første SB ring.

Skrev efter sæsonen under på endnu en et-årig kontrakt med Saints men var pga. en knæskade ude de første 6 kampe af sæsonen.

Vidste I det……
Pittsburgh Steelers coach Mike Tomlin og Darren Sharper har tætte forbindelser, idet det begge spillede på samme football hold for William & Mary og også tilhørte samme college fraternity og derfor også boede i samme hus.

0 kommentarer

Måske syntes du om dette …

Michael Lewis

Michael Lewis

Michael Lewis var i flere sæsoner en konstant trussel i Saints return spil. Men Lewis havde ikke spillet college football og hans vej til NFL var noget anderledes.

Morten Andersen

Morten Andersen

Morten Andersen var i 80erne en af de store grunde til at danskere blev interesserede i “Amerikansk” fodbold. Morten Andersen havde i flere år rekorden som den mest scorende spiller i NFL,. Han blev i 2017 valgt, som den blot anden placekicker ind i NFLs Hall Of Fame.

Les Kelley

Les Kelley

Les Kelley var New Orleans Saints første draft valg. Desværre blev det ikke til den store NFL karriere for Kelley og Saints.

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.