Draften er nær: Hvem kan Saints drafte i år

Skrevet af Lars Aanaes

Skrevet af Lars Aanaes

den 28. april 2021

Lige siden vores smertelige nederlag til divisionsrivalen Tampa Bay Buccaneers i slutspillet har jeg set frem mod den kommende weekend – bedre kendt som draftweekenden. I år falder den sammen med Store Bededag som giver, for mit vedkommende, en automatisk fridag om fredag. Så er den feriedag sparet væk! 

Jeg har fået lov til at se lidt nærmere på, hvem det er som Saints kan gå efter i årets draft. Sådan en øvelse er altid svær – mest af alt fordi vi ingen idé har hvordan Saints’ Big Board ser ud. Det er historisk kendt at Saints altid har et Big Board som afvejer lidt fra hvad medierne spekulerer i (på godt og ondt).

På tredjedagen af en Draft er det noget nær umuligt at spå om hvad Saints går efter. Derfor kommer jeg her med et bud på vores valg i de første tre runder (fire valg i alt). Og for at slutte det helt af, så slutter jeg det af med en Mock for Saints’ valg på alle syv runder, lavet med ProFootballFocus Mock Draft Simulator.

Pick 28

Det er altid spændende om der er nogen spillere der falder mere end forventet på draft night, som gør dette valg kan give rigtig god værdi. Her tænker jeg på en spiller som Caleb Farley, som burde være taget her. Er han ikke dét, er der ingen tvivl om Saints vil være rigtig glade.

Jeg tror valget går til en cornerback, linebacker eller muligvis også til en tackle hvis en af de store tackles (Sewell, Slater, Vega-Tucker, Darrisaw eller Jenkins) skulle falde så langt. Terron Armstead har snart kontraktudløb og det er efterhånden længe siden han har klaret en fuld sæson uden at være skadet.

Ser vi på et normalt board vil yndlingsvalget for Saints være Zaven Collins fra Tulsa. Collins er en ballhawk og vil være Kwon Alexanders oplagte afløser, og på sigt Demario Davis. Selvom Collins meget kan ligne den type som Zack Baun er, så er der et niveauforskel som er så stort at Baun må blive reserve, og formentlig aldrig være starter for Saints. 

Alternativt kunne vi gå efter Jamin Davis hvis vi ser på linebacker-positionen. Jeg har nævnt Caleb Farley ovenover, men andre mulige targets for Saints på cornerback-pladsen vil være Asante Samuel Jr. eller Eric Stokes, med Stanford Paulson Adebo som et outside-shot.

Nov 14, 2020; Tulsa, Oklahoma, USA; Tulsa Golden Hurricane linebacker Zaven Collins (23) gets ready for a play during the game against the Southern Methodist Mustangs at Skelly Field at H.A. Chapman Stadium. Tulsa won 28-24. Mandatory Credit: Brett Rojo-USA TODAY Sports

Pick 60

Nu begynder det at blive rigtig interessant. Lad os gå med tanken om at vi har fået Zaven Collins i første runde. Så vil det her valg næsten uden tvivl gå til at forstærke vores defensive backs. Jeg udelukker ikke muligheden for, at vi vælger en safety som Richie Grant eller Jamar Johnson i stedet for en cornerback. 

Jeg tror dog vi vil se først på cornerback-positionen. Tidligere nævnte Paulson Adebo er en mulighed her, som jeg tror Saints vil gå efter. Alternativt kan Tyson Campbell fra Georgia eller Aaron Robinson fra UCF være oplagte muligheder her. Jeg føler mig i hvert fald sikker på, at vi går efter en DB såfremt vi får Collins ved #28.

Skulle det vise sig vi går cornerback i første runde, så tror jeg valget er meget åben. Vi kan overraske med tight end Tommy Tremble. Defensiv tackle som Daviyon Nixon eller ligefrem en quarterback som Davis Mills. Jeg går dog en helt anden vej hvis vi går defensiv back i første runde. Jeg tror i stedet vi vil se på den stærke offensivlinje gruppe. Som nævnt ved #28 kunne vi være interesseret i en ny tackle med Armstead’s historik. Især spillere som Jackson Carman eller Spencer Brown tror jeg vil være gode bud. Begge kan spillere flere steder på linjen. 

Pick 98

Jeg tror det er på dette tidspunkt vi vil gå efter at få en wide receiver ombord. Der er rigtige mange om buddet og det er virkelig en smagssag. Jeg har dog en fidus til vi vil være interesseret i den lynhurtigere Tutu Atwell fra Louisville hvis han er ledig. Vores speed afhænger for meget af Deonte Harris, og med et angreb som forhåbentlig frem over vil kaste bolden mere dybt, har vi brug for en til hurtig receiver. Det vil åbne op for masser af plads til Michael Thomas og Alvin Kamara på de korte ruter.

Skulle vi ikke gå med Atwell er navne som Anthony Schwartz fra Auburn eller Tylan Wallace fra Oklahoma State bestemt muligheder.

Pick 105

Vi får jo æren af at lukke af for anden dagen (Jubii, nu skal vi holde os vågen gennem alle to runder natten til lørdag). Her tror jeg valget går udelukkende efter hvad der er af gode spillere tilbage. Her kunne det godt være nogen af ovenstående hvis de er ledige. Ellers kunne en mand som defensiv tackle Osa Odighizuwa fra UCLA være manden jeg vil vælge Saints til at gå efter. De vil også kunne gå efter en tight end som Hunter Long eller Noah Gray, men igen vurderer jeg Saints til at tage den bedste spiller som er ledig, og derfor går jeg med Odighizuwa i dette scenarie.

Opsummering

Jeg tror altså at vi går efter følgende hvis jeg skal prøve at forudse vores draftvalg:
#28 LB Zaven Collins, Tulsa
#60 CB Paulson Adebo, Stanford
#98 WR Tutu Atwell, Louisville
#105 DT Osa Odighizuwa, UCLA

Mock Draft (ProFootballFocus)

I denne Mock Draft har jeg valgt at fokusere på hvordan jeg selv ville gøre i de pågældende situationer – selvfølgelig lidt med det ”skadet” Saints-mindset jeg nu har.

#28: CB Greg Newsome II, Northwestern
#60: LB Jamin Davis, Kentucky
#98: S Jamar Johnson, Indiana
#105 OT Stone Forsythe, Florida
#133 Traded til Cowboys for #138 & #192
#138 WR Jaelon Darden, North Texas
#192 DT Milton Williams, Louisiana Tech
#218 OL Drew Dalman, Stanford
#229 TE Tre’ McKitty, Georgia
#255 EDGE Malcolm Koonce, Buffalo

Opsummering

Jeg får en godkendt karakter af ProFootballFocus. Jeg kunne hurtigt mærke, at jeg primært gik efter at få vores forsvar forstærket. Jeg tror dog også, at den værdi der var ved alle valgene, så kunne jeg ikke se bort fra nogle impact players. Skulle draften folde sig ud som i mit tilfælde, så vil jeg i hvert fald være utroligt glad efter nogle, i mine øjne, regulære steals.

Få besked, når nye artikler udkommer

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="TILMELD" custom_font_size="16px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_button_width="25%" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="has-16-px-font-size has-black-border-color has-text-color has-white-color has-background has-black-background-color" email_field_classes="has-16-px-font-size has-black-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="WhoDat! Der er sendt en email for at bekræfte tilmeldelsen. Klik på 'Confirm Follow' for at gennemføre tilmeldingen. Geaux Saints!"]

6 Kommentarer

 1. rimfalk

  28 Asante Samuel Jr.CB • Florida State A-

  60 Jabril CoxLB • LSU A-

  98 Jamin DavisLB • Kentucky A-

  105 Kendrick GreenG • Illinois A-

  133 Jamar JohnsonS • Indiana C+

  218 Derrick BarnesLB • Purdue A-

  229 Noah GrayTE • Duke C+

  255 Whop PhilyorWR • Indiana A-

  Overall New Orleans Saints B+

  Svar
 2. rimfalk

  28 Greg Newsome IICB • Northwestern A

  60 Walker LittleT • Stanford C+

  98 Jamin DavisLB • Kentucky A-

  105 Jamar JohnsonS • Indiana C+

  133 Kelvin JosephCB • Kentucky A-

  218 Khyiris TongaDI • BYU C+

  229 Briley MooreTE • Kansas State C+

  255 Sam EhlingerQB • Texas C+

  Overall New Orleans Saints B

  Svar
 3. Ulrik Jensen

  Endnu engang bliver det utroligt interessant, at se om Saints rykker op for at få Caleb eller Collins eller en tredje som de har øjne på. Eller om nogle af spillerne falder til Saints. Jeg tror det bliver en cornerback, som Payton har fortalt er noget der skal adresseres. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske i nat.

  Svar
 4. kangaroo

  Hvormange fra LSU ???
  Jabril Cox og …..

  Svar
 5. Ulrik Jensen

  Jeg tænker det bliver en corner eller linebacker med en trade involveret på dag 2. Wide receiver kunne også være en mulighed.

  Svar
 6. Ulrik Jensen

  Imponerede at du (@Lars) rammer Paulson Adebo i din Saints mockdraft. Godt gået. Hvem har du i 4. til 7. til Saints?

  Svar

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.