KICK OFF 2024

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Hvem skal være New Orleans Saints quarterback i næste sæson?

Skrevet af Redaktionen

Skrevet af Redaktionen

den 24. januar 2020

New Orleans Saints slikker nok stadig sårene efter andet nederlag på tre sæsoner i slutspillet til Minnesota Vikings, der har betydet et farvel til drømmene om Super Bowl. Og nu skal the Saints i denne eller en af de kommende sæsoner måske også sige farvel til deres superstjerne og quarterback Drew Brees. Vi ser her på chancerne for, at 41-årige Brees kan overtales til en sæson mere, og hvem der er pipelinen til at blive hans efterfølger. 

Denne NLF-sæson har været præget af et bemærkelsesværdigt fænomen: Hvad der synes at have været giganternes kamp på quarterbackpladserne mellem den ældre og den yngre generation af quarterbacks. Superstjerner som 42-årige Tom Brady og 41-årige Drew Brees er måske stadig i toppen af poppen, men de er langt fra de konger på deres pladser, som de var, da de var yngre. Sidste års Super Bowl-vindere Tom Brady og New England Patriots måtte lade ”livet” i slutspillet efter et overraskende hjemmebanenederlag til Tennessee Titans, og New Orleans Saints tabte endnu engang til Minnesota Vikings.

Det betyder at, af de otte hold, som er tilbage i slutspillet, er 36-årige Aaron Rodgers fra Green Bay Packers aldersmastodonten. Fire af holdene har quarterbacks på 31 år, hvilket traditionelt anses for den alder, hvor man peaker som sportsmand på den plads, mens de resterende quarterbacks er 28 cr eller yngre. Dermed ikke sagt, at man ikke kan være en dygtig quarterback på grund af alder- Rodgers er stadig i storform, og både Brady og Brees var indtil denne sæson i deres livs form og styrede deres hold mod sejre og succeser. Men det er dog ikke Brees’ New Orleans Saints eller Tom Brady’s New England Patriots, trods ellers succefulde hold, der har haft succes med at nå til Superbowl men derimod er det KC Chiefs og SF 49ers, der skal spille i finalen og kigger vi på sportsvæddemål fra bookmakere som bet365 så ligger de to tæt med henholdsvis odds 1.95 og 1.86.

Drew Brees, Media Day
Drew Brees, Media Day” (CC BY 2.0) af IAN RANSLEY DESIGN + ILLUSTRATION

Hvem skal være New Orleans Saints quarterback i næste sæson

Men er Drew Brees tid hos New Orleans Saints og endda hele hans karriere ved vejs ende nu? Der er ingen tvivl blandt eksperterne om, at han ikke levede op til sit gamle potentiale, men det betyder jo ikke, at han ikke kan nå Super Bowl-niveau igen. Brady har kaldt en pensionering nu for usandsynlig, mens Bree stadig er tavs i spørgsmålet. Og spørgsmålet er også, hvad Brees rolle vil blive på holdet, for det vil nok i højere grad være som komplementerende end som styrende rolle på holdet. Selvfølgelig kan de begge stadig tage styringen i kritiske situationer og have øjeblikke, hvor de viser tidligere tiders storhed. Men de vil i større grad være afhængige af deres holdkammerater, og det vil grænse til det umulige at bede dem yde på topniveau igennem en hel sæson.

Uden at komme ud med konkrete spekulationer kan New Orleans nu gøre en af tre ting: De kan fortsætte med Bree endnu en sæson i en måske mere tilbagetrukket rolle. De kan se blandt de andre storhold efter en egnet quarterback, der er interesseret i et skifte. Eller de kan kigge ned mod rækkerne af meget unge spillere på collegeholdene. Og hvis de vælger en af de to sidste løsninger, står Bree selv over for et valg: Skal han stoppe karrieren eller som kollegaen Tom Brady har nævnt som en mulighed for sig selv, slutte den af i en anden klub? Det må de næste måneder viser. 

Emner: R

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.