Reevaluering af 2014 draften

Skrevet af Ulrik Gorm

Skrevet af Ulrik Gorm

den 10. februar 2017

Der er nu gået tre sæsoner siden New Orleans Saints draftede bla. Brandin Cooks i 2014s NFL draft. Men hvordan ser det ud for den samlede 2014 draftklasse? Hvad fik Saints ud af deres seks picks de havde det år.

Umiddelbart efter draften gav vi Saints fans draftklassen 10 før vi havde set, hvad de seks spillere ville præstere de næste sæsoner i sort og guld.

Saints havde ikke noget femte og syvende runde valg. Saints havde handlet holdets tredje og første runde valg til Arizona Cardinals, for at komme op som nummer 20 (fra 27) og draft Cooks. Saints havde et ekstra femte runde valg, da Saints havde handlet Darren Sproles til Philadelphia Eagles. Saints manglede syvende runde valget, da Saints havde handlet sig til linebacker Parys Haralson.

Men hvad nu efter tre sæsoner, hvad har Saints fået ud af draftklassen? Her kommer en gennemgang af klassen.

1. runde nummer 20 overall: Brandin Cooks, wide receiver fra Oregon State
Brandin Cooks har startet 31 kampe for Saints og spillet med i 42 af ialt 48 kampe. Cooks har givet Saints valuta for pengene fra dag et. Cooks greb i sin første NFL kamp syv bolde for for 77 yards og et touchdown. Cooks nåede at gribe 53 bolde for 550 yards og 3 touchdowns i sin rookie sæson. Sæsonen blev desværre kort, da Cooks brækkede sin tommelfinger og sluttede sæsonen på injured reserve. Cooks har i 2015 og 2016 været den receiver som har grebet for flest yards.
Status: Starter for Saints.

2. runde, nummer 58 overall: Stanley Jean-Baptiste, cornerback fra Nebraska
Stanley Jean-Baptiste nåede blot at optræde fire gang for Saints. Har ikke spillet nogle NFL kampe siden. Jean-Baptiste var i 2015 i Detroit, hvor han var at finde på deres practice squad. Den 15. december blev han cuttet af Lions og derefter samlet op af Seattle. Jean-Baptiste er fortsat på Seahawks practice squad.
Status: Spiller for Seattle Seahawks

4. runde, nummer 126overall: Khairi Fortt, linebacker fra California
Khairi Fortt nåede ikke at komme på banen for Saints inden han blev fritstillet. Fortt blev placeret på den kortsigtede skadesliste, hvor han kunne komme tilbage i sæsonen. Men Saints valgte at fritstille deres 4. runde valg. Herefter har Fortt været på Jacksonville Jaguars og Cincinatti Bengals practice squads. Fortt spillede i 2014 med i 3 kampe for Jaguars og lavede 1 takling. Han blev i 2016s preseason samlet op af Seattle Seahawks, som igen cuttede ham inden sæsonen.
Status: har underskrevet en reserve / fremtidig kontrakt med Washington Redskins

5. runde, nummer 167 overall: Vinnie Sunseri, strong safety fra Alabama
Det virkede umiddelbart som et ok valg. Vinnie Sunseri spillede med i 9 kampe for Saints i 2014. Her lavede han 5 taklinger og viste glimt af potentiale.En skade sluttede hans rookie sæson. I 2015 pådrog Sunseri sig en tilbragte Sunseri på injured reserve. Sunseri blev fritstillet af Saints i april 2016, og klarede ikke det sidste cut hos New England Patriots. Sunseri blev samlet op af San Francisco 49ers. Her nåede han at spille med i 6 kampe for 49ers.
Status: Spiller for San Francisco 49ers

5. runde, nummer 169 overall: Ronald Powell, outside linebacker fra Florida
Ronald Powell viste som Sunseri lovende takter i sin rookie sæson. Powell spillede med i 14 kampe og lavede 2 taklinger. Powell blev skadet i 2015 og tilbragte sæsonen på injured reserve for Saints. Powell brugte 2016 sæsonen på Chicago Bears og Seattle Seahawks practice squad.
Status: Spiller for Seattle Seahawks

6. runde nummer 202 overall:: Tavon Rooks offensive tackle fra Kansas State
Tavon Rooks nåede aldrig at spille en kamp for Saints. Han tilbragte 2014 sæsonen på practice squad. Arizona Cardinals samlede Rooks op den 5. januar 2015. Senere i 2015 blev han samlet op af Kansas City Chiefs og efter et hjerte anfald har han ikke været tilknyttet et NFL hold.
Status: ude af ligaen.

New Orleans Saints har således blot en spiller tilbage fra 2014s draftklasse. Brandin Cooks har da helt sikkert også været et godt valg, men derefter fik Saints ikke meget for deres draft valg. Efter draften gav vi klassen karakteren 10. Hvad skal den have nu, hvor vi har set tre års præstationer.

[poll id=”160″]

Få besked, når nye artikler udkommer

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="TILMELD" custom_font_size="16px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_button_width="25%" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="has-16-px-font-size has-black-border-color has-text-color has-white-color has-background has-black-background-color" email_field_classes="has-16-px-font-size has-black-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="WhoDat! Der er sendt en email for at bekræfte tilmeldelsen. Klik på 'Confirm Follow' for at gennemføre tilmeldingen. Geaux Saints!"]

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.