Reggie Bush

Skrevet af Ulrik Gorm

Skrevet af Ulrik Gorm

den 4. august 2023

Overraskelsen var stor da Houston Texans med første valget i 2006 tog defensive end Mario Williams. Det var dermed til stor glæde for New Orleans Saints nye headcoach Sean Payton, at han kunne tilføje et af årtiets største offensive talenter i runningback Reggie Bush.

Reggie Bush.
Reggie Bush

Fakta om Reggie Bush

Fulde navn: Reginald Alfred Bush Jr.
Født: 2. marts 1985
Højde: 180 cm
Position: Running back
College: USC Trojans
Nummer: 25
Kom til Saints: draftet af Saints i første runde i 2006, som nummer 2 overall.

HIGH SCHOOL

Allerede fra en ung alder var hans atletiske talent tydeligt, og han blev hurtigt en fremtrædende fodboldspiller på high school-niveau.

Bush gik på Helix High School i La Mesa, Californien, hvor han spillede som running back for holdet Helix Scotties. I løbet af sin tid på Helix viste Reggie Bush enestående hastighed, bevægelighed og smidighed, hvilket gjorde ham til en af de mest elektrificerende high school-fodboldspillere i landet.

I sit juniorår fik Bush sit store gennembrud, da han løb for over 1.000 yards og scorede adskillige touchdowns. Hans imponerende præstationer på banen tiltrak college-scouts’ opmærksomhed og gav ham national anerkendelse som en af de bedste high school-running backs i landet.

I løbet af sit seniorår på Helix High nåede Bush nye højder med sine talenter. Han blev en central figur i Helix’ angreb og viste bemærkelsesværdige færdigheder som running back, receiver og return specialist. Hans dynamiske evner og spektakulære spil trak tilskuere til Helix Highs kampe og gjorde ham til en eftertragtet rekrut af prestigefyldte college-fodboldprogrammer.

Som senior førte Reggie Bush Helix High til en ubesejret sæson og en titel som San Diego CIF Section-mestre. Hans imponerende statistikker, sportsånd og lederevner indbragte ham flere priser, herunder udnævnelsen som San Diego Union-Tribune’s All-San Diego Section Offensive Player of the Year.

Efter sin succesrige high school-karriere havde Reggie Bush adskillige stipendie-tilbud fra prominente college-fodboldprogrammer over hele landet. Han valgte at tage imod en plads på University of Southern California (USC) og fortsatte sin fodboldkarriere på universitetsniveau, hvor han yderligere bekræftede sit ry som en af de største running backs i college-fodboldens historie.

COLLEGE KARRIERE

Reggie Bush’s college-karriere på University of Southern California (USC) var intet mindre end legendarisk. Fra 2003 til 2005 spillede han for USC Trojans-fodboldholdet og satte uudslettelige spor i college-fodboldens historie.

Allerede i sit første år som freshman gjorde Bush en stor indvirkning som en alsidig playmaker. Han viste sin ekstraordinære hastighed, smidighed og undvigelsesevne, og blev en afgørende del af USC’s angreb. Hans evne til at løbe med bolden, gribe pasninger og returnere spark gjorde ham til en tredobbelt trussel på banen. I løbet af sæsonen spillede Bush en afgørende rolle i at hjælpe Trojans med at opnå en imponerende 12-1 rekord og en sejr i Rose Bowl.

Det var dog i hans andet og tredje år, at Reggie Bush virkelig steg til superstjernestatus. Han dannede et dynamisk makkerpar med quarterback Matt Leinart og running back LenDale White, hvilket skabte en frygtindgydende offensiv styrke for USC. I 2004 spillede Bush en afgørende rolle i at føre Trojans til en ubesejret sæson og en plads i den nationale mesterskabskamp mod Oklahoma Sooners i BCS National Championship. I den kamp hjalp Bushs elektrificerende præstationer, herunder en mindeværdig 50-yard touchdown reception, USC med at sikre en overbevisende sejr og erobre mesterskabstitlen.

I sit tredje år (2005) nåede Reggie Bushs dominans på banen nye højder. Han vandt den prestigefyldte Heisman Trophy, der tildeles den bedste spiller i college-fodbold, og blev den første Trojan til at vinde prisen siden Marcus Allen i 1981. Bushs spektakulære spil, lange løb og ekstraordinære færdigheder gjorde ham til en favorit blandt fansene og et eftertragtet talent for NFL.

Reggie Bush modtager Heisman trofæet.
Reggie Bush modtager Heisman trofæet.

I løbet af sin college-karriere høstede Reggie Bush adskillige priser og hædersbevisninger, herunder Doak Walker Award (til bedste college-running back) og Walter Camp Award (til årets spiller). Han spillede også en afgørende rolle i at føre USC til to yderligere BCS-bowl-kampe, herunder endnu en tur til Rose Bowl.

Selvom hans college-karriere senere blev overskygget af kontroverser, da NCAA annullerede USC’s sejre fra 2004-sæsonen og tilbageleverede Heisman Trophy’en, er Reggie Bushs indflydelse på college-fodbold og USC-programmet uforlignelig. Hans spektakulære præstationer og fantastiske spil har cementeret hans eftermæle som en af de mest spændende og talentfulde college-fodboldspillere gennem tiderne.

NFL KARRIERE

New Orleans Saints (2006-2010)

Efter at have imponeret som college-stjerne på USC blev Reggie Bush valgt som den anden spiller i NFL-draften i 2006 af New Orleans Saints. Hans alsidige færdigheder som løber, receiver og return specialist gjorde ham til et perfekt match for Saints’ angrebsfilosofi under træner Sean Payton.

Reggie Bush bliver valgt som nummer 2 overall.
Reggie Bush bliver valgt som nummer 2 overall.

I sin første sæson som rookie i NFL viste Bush hurtigt sin værd for holdet. Han var en vigtig del af Saints’ angreb og var en trussel både som løber og som pass catcher. Hans hastighed, bevægelighed og eksplosive spil gjorde ham til en frygtet modstander for modstanderens forsvar.

I 2009-sæsonen opnåede Reggie Bush og New Orleans Saints utrolige resultater. Holdet gik hele vejen til Super Bowl XLIV, hvor de stod over for Indianapolis Colts. Bush spillede en nøglerolle i Super Bowl-kampen, hvor han bidrog med både løb, receptioner og specielle teams-spil. Hans afgørende præstationer hjalp Saints med at vinde deres første Super Bowl-titel i franchisens historie.

Reggie Bush blandt Saints fans efter Super Bowl sejren over Indianapolis Colts.
Reggie Bush blandt Saints fans efter Super Bowl sejren over Indianapolis Colts.

Desværre blev Bush i løbet af sin tid i New Orleans hæmmet af skader, der begrænsede hans spilletid i visse perioder. Dog var han stadig en betydelig faktor i holdets angreb, og han fortsatte med at imponere fans med sine eksplosive løb og store spil.

Efter fire sæsoner med Saints blev Reggie Bush handlet til Miami Dolphins før 2011-sæsonen. Hans tid i New Orleans vil dog altid blive husket for hans afgørende bidrag til holdets Super Bowl-sejr og hans rolle som en af de mest spændende spillere i ligaen under sin tid med Saints. Han efterlod en positiv arv i New Orleans og forblev en elsket figur blandt holdets tilhængere.

TRADE
Saints handlede Reggie Bush til Dolphins for safety Jonathon Amaya og byttede også sjette runde valg i 2012 draften. Med dette pick valgte Saints offensiv guard Andrew Tiller. Tiller spillede ingen kampe for Saints i hans to sæsoner.

Miami Dolphins (2011-2012)

Reggie Bushs tid hos Miami Dolphins var præget af hans alsidighed som spiller og hans bidrag til holdets offensive angreb og special teams. Selvom hans tid hos Dolphins ikke var den længste periode i hans karriere, efterlod han alligevel et markant aftryk og bidrog til holdets succes i løbet af hans tid der.

Bush nåede at spille 31 kampe for Dolphins. Han løb i sine to sæsoner for 2072 yards og scorede 12 touchdowns. Yderligere greb han for 588 yards og 3 touchdowns.

Detroit Lions (2013-14)

Reggie Bushs tid hos Detroit Lions var præget af en solid første sæson, hvor han opnåede over 1.000 rushing yards og bidrog til holdets offensive angreb både som løber og modtager. Desværre blev hans anden sæson præget af skader, hvilket begrænsede hans spilletid og statistikker. Men han efterlod stadig et positivt indtryk i sin tid hos Lions som en all-around trussel på banen.

I 2013 løb Bush for 1006 yards og scorede 7 touchdowns (4 rushing touchdowns og 3 receiving touchdowns).

San Francisco 49ers (2015)

Hans tid hos 49ers var præget af nogle flere udfordringer, herunder skader, der begrænsede hans spilletid og påvirkede hans præstationer i løbet af sæsonen. Han fik ikke den store succes hos guldgraverne. Det blev blot til fem kampe og 47 totale yards.

Buffalo Bills (2016)

Reggie Bush sluttede sin NFL karriere i Buffalo. Her blev det ligesom i San Francisco heller ikke til den store succes. Bush spillede med i 13 kampe for Bills. Han nåede at løbe bolde 12 gange for -3 yards, men et af løbene førte til touchdown. Yderligere blev det til syv grebne bolde for 90 yards.

STATISTIK

ÅrHoldKampeAttYdsTDRecYdsTD
2006Saints161555656887422
2007Saints121575814734172
2008Saints101064042524404
2009Saints14703905473353
2010Saints8361500342081
2011Dolphins1521610866432961
2012Dolphins162279866352922
2013Lions1422310064545063
2014Lions11762972402530
201549ers582804190
2016Bills1312-317900
1341286549036477359818
Udvalgte statistikker fra Pro Football Reference

VIDSTE DU AT …

Reggie Bush og Kim Kardashian havde et romantisk forhold, der varede i cirka tre år. De begyndte at date i 2007. Deres forhold var medieomtalt og fik stor opmærksomhed, da både Reggie Bush og Kim Kardashian var kendte personligheder.

Reggie Bushs var med nogle episoder af Kim Kardashians reality-tv-serie, “Keeping Up with the Kardashians,” i løbet af deres forhold.

PRISER OG HIGHLIGHTS

PFWA All-Rookie Team – 2006

The Sporting News All-Pro (punt returner) – 2008

Super Bowl mester med Saints i 2009

Valgt til New Orleans Saints Hall of Fame i 2019

LINKS

Reggie Bush profil på PFR

Reggie Bush profil på NFL.com

Reggie Bush profil på New Orleans Saints hall of fame

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.