Rickey Jackson

af 7. august 2010Profil

Fulde navn: Rickey Anderson Jackson

Født: 20. marts 1958
Højde: 188 cm
Position: Linebacker
College: Pittsburgh
Nummer: 57
Kom til Saints: Draftet af Saints i anden runde i 1981.
13 år for New Orleans Saints (15 år i NFL)

Rickey Jackson er en af de fire linebackere, som gik under navnet “The Dome Patrol”, som var med til at få dannet respekt om holdet fra New Orleans i sen 80erne. Saints draftede Jackson i den anden runde af 1981 draften, og han fik hurtigt kælenavnet ’City Champ’.

College
I sin college tid havde Jackson spillet defensiv end for Pittsburghs forsvar som var den best rangerede i landet. Jackson var den spiller på holdet som lavede flest tacklinger, på et Pittsburgh hold som fik hele 19 spilllere draftet i NFL. Ud over football læste Jackson historie.

I New Orleans
Som rookie var Jackson en øjeblikkelig opgradering. Han blev noteret for 8 sacks i sin første sæson i NFL, hvilket på det tidspunkt var en Saints rookie rekord, som først blev slået af Renaldo Turnbull i 1990. I 1983 brød Jackson igennem som en af de bedste pass rushers efter han havde lavet 12 sacks. Det var det første af seks år, hvor Jackson lavede et tocifret sack total. Det gav ham også hans første tur til Probowl, hvilket han opnåede i alt seks gange.

Som Jacksons spil blev bedre og bedre, blev New Orleans Saints også langsomt en bedre, og i 1987 opnåede Jackson og Saints deres første sæson med flere sejre end nederlag, og Saints var for første gang i slutspillet. Jackson viste vejen med 74 taklinger, 9,5 sack, 3 forced fumbles og to interceptions.
Endnu flere sejre fulgte og i 1991 vandt Saints og Jackson for første gang divisionstitlen. Jackson lavede 59 taklinger, 11,5 sack, tre forced fumbles. I Jackson syv sidste år i New Orleans, sluttede Saints ikke under .500.

I de tretten år Jackson spillede for New Orleans Saints var han kendt som en hård hund som spillede samtlige downs. Jim Mora(Saints head coach) har da også udtalt, at hvis han var i en presset situation, og manglede én til at beskytte sig, så ville han vælge Rickey Jackson.

Jackson missede også kun to kampe efter han i 1989 kørte sin corvette ind i lastbil. Lægerne regnede med ca. seks uger før kæben var hel, men Jackson fik ståltråd ind og var på banen igen for Saints to kampe efter ulykken.

Til rivalen
Efter 13 sæsoner hos New Orleans Saints fortsatte Rickey Jackson karrieren hos ærkerivalerne fra San Francisco 49ers. Her spillede Jackson sine to sidste sæsoner i NFL, og blev flyttet fra LB positionen til defensiv end. Jackson nåede superbowlen med 49ers, da 49ers slog San Diego Chargers i Superbowl XXIX. Her startede Jackson som DE og lavede to taklinger. Jackson trak sig tilbage efter 1995 sæsonen.

Jackson havde lavet 128 sacks, hvilket ikke inkluderer hans rookie sæson(8 sacks), da det ikke var en officiel statistik før 1982. Jackson nåede at spille 227 kampe i NFL.

Jackson beholdt dog sin kærlighed til New Orleans, hvilket han viste da han i den første kamp mod Saints i superdomen, knælede på midten og kyssede det store fleur-de-lis logo på banen.

Pro Bowls
Jackson blev valgt til Probowl seks gange.
1983, 1984, 1985, 1986, 1992, 1993.

Statistik

13 sæsoner i NFL
195 kampe
Sacks: 128.0
Safetys: 1
Interceptions: 8 (for 68 yards)

0 kommentarer

Måske syntes du om dette …

Michael Lewis

Michael Lewis

Michael Lewis var i flere sæsoner en konstant trussel i Saints return spil. Men Lewis havde ikke spillet college football og hans vej til NFL var noget anderledes.

Morten Andersen

Morten Andersen

Morten Andersen var i 80erne en af de store grunde til at danskere blev interesserede i “Amerikansk” fodbold. Morten Andersen havde i flere år rekorden som den mest scorende spiller i NFL,. Han blev i 2017 valgt, som den blot anden placekicker ind i NFLs Hall Of Fame.

Les Kelley

Les Kelley

Les Kelley var New Orleans Saints første draft valg. Desværre blev det ikke til den store NFL karriere for Kelley og Saints.

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.