Steve Gleason

Skrevet af Ulrik Gorm

Skrevet af Ulrik Gorm

den 6. august 2023

Steve Gleason blev en legendarisk figur i New Orleans da han lavede bemærkelsesværdige blok under Monday Night Football-kampen i Saints første kamp i Superdomen efter orkanen Katrina i 2006. Dette spil blev et symbol på håb og genoplivning for byen.

FAKTA OM Steve Gleason

Steve Gleason
Steve Gleason

Fulde navn: Stephen Michael Gleason
Født: 19. marts 1977 i Spokane, Washington
Højde: 180 cm
Position: safety
College: Washington State Cougars
Nummer: 37
Kom til Saints: blev samlet op af Saints

HIGH SCHOOL

Steve Gleason begyndte sin fodboldkarriere på high school-niveau, hvor han spillede på Spokane’s Gonzaga Preparatory School. Gleason spillede i high school linebacker og tight end.

Hans lederegenskaber og kampånd gjorde ham til en vigtig spiller for holdet og en respekteret figur blandt holdkammeraterne.

Steve Gleasons præstationer på high school-niveau tiltrak opmærksomhed fra college scouts, hvilket førte til, at han fik muligheden for at fortsætte sin karriere som college-fodboldspiller på Washington State University.

COLLEGE

Steve Gleason spillede college fodbold for Washington State University (WSU) fra 1995 til 1999. Han blev en af de mest fremtrædende defensive spillere i WSU’s historie og blev hurtigt anerkendt for sit talent og engagement.

I løbet af sin college-karriere var Steve Gleason en fremragende special teams-spiller og sikkerhedsspiller for WSU Cougars. Han var kendt for sin aggressive spillestil og hårde tacklinger på banen. Steve Gleason bidrog til holdets succes med sin dedikation og lederegenskaber, hvilket gjorde ham til en populær spiller blandt holdkammerater og fans.

I 1997 blev Steve Gleason valgt som en del af All-Pac-10 Second Team for sine stærke præstationer i løbet af sæsonen. Hans evne til at skabe turnovers og forhindre modstanderens angreb gjorde ham til en af de mest frygtede defensive spillere i konferencen.

Steve Gleasons college-karriere blev desværre overskygget af en skade, der påvirkede ham i hans sidste år på Washington State University. Ikke desto mindre fortsatte han med at spille med beslutsomhed og beslutsomhed, selvom han blev udfordret af skaden.

NFL

Indianapolis Colts (2000)

Steve Gleason skrev kontrakt med Indianapolis Colts som undrafted rookie free agent. Han kom dog aldrig på banen for Colts. Gleason blev i løbet af 2000 sæsonen fritstillet. fritstillet

New Orleans Saints (2000 – 2006 )

Steve Gleason havde en bemærkelsesværdig karriere hos New Orleans Saints, hvor han blev en elsket og inspirerende figur for holdet og byen New Orleans.

Efter at have skrevet med New Orleans Saints som undrafted free agent i 2000, arbejdede Steve Gleason sig hurtigt ind på holdet med sin dedikation og hårde arbejde. Han spillede primært som safety og var en nøglespiller på holdets special teams-enheder. Steve blev kendt for sin evne til at levere hårde tacklinger og forhindre modstandernes returnerer i at lave store spil.

En af de mest mindeværdige øjeblikke i Steve Gleasons karriere kom under en Monday Night Football-kamp den 25. september 2006 mod Atlanta Falcons. I den første kamp på hjemmebane efter orkanen Katrina ramte New Orleans, blokerede Steve Gleason et punt fra Falcons’ punter, som Saints’ holdkammerat Curtis Deloatch greb og scorede et touchdown på. Dette spil blev kendt som “Gleason’s Block” og blev et symbol på holdets beslutsomhed og den genoplivning, som New Orleans forsøgte at opnå efter katastrofen.

I løbet af sin karriere spillede Steve Gleason en vigtig rolle i Saints’ forsvar og special teams, og han blev beundret for sin ledelse og kampånd. Han var kendt som en spiller, der aldrig gav op og altid kæmpede til det sidste.

Efter sæsonen i 2007 besluttede Steve Gleason at trække sig tilbage fra professionel fodbold. Men hans indflydelse på New Orleans Saints og byen var langt fra ovre.

New Orleans Saints rejste den 25. juli 2012 en statue af Steve Gleason. Et must-see for enhver Saints fan der besøger Superdome.
New Orleans Saints rejste den 25. juli 2012 en statue af Steve Gleason. Et must-see for enhver Saints fan der besøger Superdome.

Efter Football

I 2011 blev han diagnosticeret med den uhelbredelige sygdom amyotrofisk lateralsklerose (ALS), hvilket ændrede hans liv drastisk.

Selv efter sin pensionering kæmpede Steve Gleason mod ALS med utrolig mod og beslutsomhed. Han stiftede organisationen Team Gleason for at støtte ALS-patienter og arbejdede for at skabe opmærksomhed om sygdommen. Han brugte sin platform til at øge bevidstheden om ALS og indsamle midler til forskning og støtte til dem, der kæmpede mod sygdommen.

Steve Gleasons utrættelige arbejde og mod i kampen mod ALS har gjort ham til en inspirerende skikkelse ikke kun for New Orleans Saints-fans, men også for folk over hele verden. Han er blevet en symbolsk figur for beslutsomhed, viljestyrke og medmenneskelighed, og hans arv vil leve videre både på og uden for fodboldbanen.

Steve Gleason sammen med Drew Brees og andre tidligere hold kammerater.
Steve Gleason sammen med Drew Brees og andre tidligere hold kammerater.

Statistik

ÅrHoldGGSTDFFFRSkCombSoloAstTFL
2000Saints300000.03210
2001Saints700010.03300
2002Saints1400000.0161510
2003Saints1600010.08800
2004Saints1500000.09720
2005Saints1310000.0141220
2006Saints1500000.0181710
Care8310020.0716470
Udvalgte statistikker fra Pro Football Reference.

VIDSTE DU …

Steve Gleason blev tildelt Æresmedaljen (Congressional Gold Medal) i USA for sin ekstraordinære indsats og dedikation til kampen mod amyotrofisk lateralsklerose (ALS) og hans arbejde for at hjælpe ALS-patienter og fremme forskningen om sygdommen.

Æresmedaljen er den højeste civile udmærkelse, der gives af Kongressen i USA, og det er en prestigefyldt anerkendelse for enkeltpersoner eller organisationer, der har ydet enestående service til nationen eller har haft en betydningsfuld indflydelse på samfundet.

Steve Gleason modtog Æresmedaljen den 15. januar 2020 i en ceremoni i Washington, D.C. Med denne ære blev Steve anerkendt for sit arbejde med at skabe bevidsthed om ALS og for at støtte ALS-fællesskabet gennem sin organisation Team Gleason.

PRISER OG HIGHLIGHTS

All-Pac-10 Second Team (1997)

George Halas Award (2015)

Congressional Gold Medal (2020)

LINKS

Profil på Pro-football-reference

Team Gleason

Steve Gleason på NewOrleansSaints.com

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.