Tak for hjælpen!… og Go Falcons!

Skrevet af Rise up

Skrevet af Rise up

den 28. december 2016

Kære Saints fans,

Tak for hjælpen. Nu må I gerne holde vinterferie.

I Falcons lejren fulgte vi naturligvis med i Bucs-Saints kampen i runde 16 og for en enkelt kamps skyld kunne vi alle sige ”Je suis Saint”, da I endegyldigt leverede divisionstitlen til Atlanta. Og da Cardinals i en brav indsats degraderede Seahawks til 3. seed, var julen for alvor kommet til Atlanta.

Nu hvor I har gjort jeres job og udspillet jeres betydning for denne sæson, så tag I blot en slapper i runde 17, så Atlanta’s historisk gode angreb kan få det bedst mulige udgangspunkt for at fortsætte dominansen i slutspillet. I Saints’ sidste kamp i Georgia Dome (Mercedes Benz Stadium skulle åbne til marts) vil det være en ren win-win hvis I blot rullede om på ryggen og gav sejren til Falcons: Dirty Birds ville beholde deres 2. seed i NFC og I ville optimere jeres 1. round draft-valg til foråret.

Med det in mente er det ikke svært at komme med argumenter for hvorfor Falcons skulle vinde på søndag: Først som sidst har Falcons noget at spille for – det burde være alt rigeligt. Siden et nederlag for Falcons med al mulig sandsynlighed betyder at de mister 2. seedet i NFC (3. seed ’Hawks møder håbløse 49’ers), ville det ligeledes betyde en ekstra kamp i play-offs, hvilket betyder en ekstra chance for at ryge ud og en uges kortere pause. Med andre ord: Runde 17 kampen mod Saints er lige så vigtig som – hvis ikke vigtigere end – en evt. kamp i wild-card runden.

Ud over motivationen er der naturligvis det faktum at Falcons mønstrer et historisk godt offense. Det kunne naturligvis være billige ord, når det kommer fra en erklæret Falcons fan, så lad mig motivere det lidt med noget statistik, for som Deming sagde: ”Without data you’re just another person with an opinion.”

  • Ryan er den første QB til at kaste TDs til 13 forskellige spillere
  • Falcons har scoret 502 points YTD (33,5 points/kamp) – Det er 65 mere end jer på 2. pladsen (eller 4,4 points mere per kamp)
  • Nøglen til success? En af dem er, at Falcons’ får i snit 7,5 yards på 1. down. Det er 0,8 yards mere end ligaens nr. 2 i år. Og det er væsentligt bedre end det eneste andet hold der har været over 7 i snit – Eagles havde 7,1 yards i snit i 2006.
  • Resultatet er bl.a. 34 spil på 30+ yards – igen en rekord – og de scorer på 52,4 % af deres drives (endnu engang klart førende i ligaen) – for at putte det i perspektiv, så er det den 2. bedste % i NFL historien, kun overgået af de legendariske 2007 Pats.
  • Det der ikke vises i alle disse tal er, at Falcons har leveret resultaterne vel at mærke mod ligaens hårdeste schedule målt på modstandernes defenses. Dvs. 6 kampe mod top-10 defenses – disse er top-10 defenses TIL TRODS for at de i snit har givet 30 points væk til Falcons… Omvendt har Dirty Birds kun haft 3 kampe mod de 10-dårligste defenses (ret beset pt. kun 2, da vi mangler at møde jer igen).
  • Så er der naturligvis de nærmest trivielle statistikker der bliver nævnt ved hver eneste Falcons kamp, som at Ryan fører ligaen i QBR (82,1) og passer rating (115,5).
  • Og endelige en der måske kunne interessere Saints fans: Matty ligger kun 3’er i ligaen i completion percentage efter Bradford og jeres aldrende Drew Brees… Men så får han til gengæld også hhv. 2,3 og 1,5 yards mere per kast.
  • Som bonus info kan jeg nævne – hvis I på en eller anden måde skulle have misset det – at Breew fører med flest kastede yards i ligaen (igen i år) pt. med 4.858 yds. Det er hele 245 yards mere end vores Matty på 3. pladsen… Brees har så også brugt hele 125 (eller 25%) flere kast på at nå der op, men alligevel flot.

Og hvad er så pointen med alle disse stats? Tja, for det første viser det hvad I allerede godt ved: Med jeres gode offense, kan I næsten følge med Falcons, men I bliver nødt til også at tage jeres defense med for en gang skyld, hvis I skal have bare en marginal chance for at hente jeres sidste sejr i Georgia Super Dome… Og så sandsynliggør de at vi får endnu en NFC South deltager i Super Bowl (om end der stadig er lang vej)…

Der er jo en lille sidegevinst til Saints, hvis Falcons havner i Super Bowl: Med hele 6 spillere i Pro Bowl – flest bland NFC hold og hvilket vist er ca. 6 mere end Saints har – får I mulighed for at få f.eks. Jordan og Brees med som substitutter for Beasley og Matty Ice, hvis de melder afbud grundet deres deltagelse i Super Bowl. Så det er da også en lille gulerod, hvis Falcons skulle ende med at spille i februar… Ikke at jeg forventer at det er på nogens ønskeseddel her inde, men vi Falcoholics kan nu godt lide udsigten.

 

Med venlig hilsen,

Jonas/ Rise Up!

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.