Fan rapport: New Orleans Saints at Atlanta Falcons (Thanksgiving)

Skrevet af Ulrik Gorm

Skrevet af Ulrik Gorm

den 26. november 2019

Så er der afgang til Atlanta, Georgia, hvor New Orleans Saints gerne skal sikre sig divisions titlen for tredje sæson i træk. En kamp som spilles på Thanksgiving.

For første gang skal jeg opleve Saints i en rigtig udebane kamp, og så mod de største rivaler Atlanta Falcons. Den første udebanekamp, da jeg ikke rigtig tæller udebane kampen mod Miami Dolphins (på Wembley i 2017) for en “rigtig” udebane kamp.

Det bliver en tur, som ud over kampen i Atlanta, også kommer til at at indebære en sunday night kamp mellem New England Patriots og Houston Texans på Reliant Stadium, samt en college kamp mellem Houston Cougars og Navy.

Vi boede i downtown Atlanta, hvor man utroligt nemt kommer til med “Marta” byens undergrund tog. Det tog omkring 20-25 minutter fra lufthavnen og ind til downtown.

Desværre for alle udlændige som kommer til USA på thanksgiving, er det en af de få perioder, hvor der ikke sker meget udenfor hjemmene i USA. Alle amerikanere er hjemme for at fejre højtiden, hvilket gør, at besøgende kan se en meget tomt Amerika på netop denne dag (og weekend).

Vi havde kun kort tid i byen, da vi allerede fredag skulle videre til Houston. Men vi nåede dog et smut forbi et lukket CNN, Coca Cola og College Hall Of Fame museum. Specielt Hall Of fame havde helt sikkert været et besøg værd for football fans. Og noget som man bør tage til, hvis man besøger Atlanta på et andet tidspunkt.

Thanksgiving GAMEDAY 

Man kan sagtens gå til Mercedes-benz Stadium, hvis man bor i downtown Atlanta. Vi boede 2-3 km fra stadium, og jo tættere vi kom på Stadium, så vi også flere og flere mennesker iklædt rødt og sort eller sort og guld. Der var utroligt mange Saints fans i byen, umiddelbart var det 50/50, hvis man kiggede rundt på vej til stadion.

Tailgate

Rundt omkring Mercedes-benz stadiums mange parkeringsplader, var folk allerede tidligt i gang med tailgaten. Allerede ved 10 tiden (kampen startede kl. 20:20) var fans igang med football, grill og musik. 

Omkring fire timer før kickoff var der fuldt booket på pareringspladesen. Og hyggeligt nok før man nogle venlige buuuh’s, når man marcherer rundt i sit Saints udstyr på pladsen. Og selvfølgelig high-fives af andre Saints fans. Alt dette noget danske fodbold fans kunne lære en masse af.

Atlanta Falcons’ Mercedes-Benz Stadium

Atlantas nye stadion er noget af en oplevelse. Mercedes-Benz Stadium åbnede i 2017, og alle fans som besøger det, får en fantastisk football oplevelse. De mange restauranter, barer, toiletter og shops gør, at du ikke skal vente længe med noget. Du er hurtigt tilbage på plads for at se kampen.

Atlanta Falcons maskot var ikke særlig rar overfor Saints fans på Thanksgiving.

Der er et stort torv på lower level, med tilhørende restaurant og et fantastisk view ud over banen. Her er klubbens kamp-dj også placeret. 

Under taget er den imponerende 360 graders storskærm placeret, og man skal passe på, at den ikke drager alt ens opmærksomhed fra spillet på banen. Taget over skærmen kan åbnes. Men det var dog lukket til denne kamp. 

Yderligere er der dedikeret en et område til statens high school football hold. Dette giver et godt overblik over, hvor meget football betyder i staten Georgia.

En mindre negativ ting ved stadions oplevelsen er, at Atlanta Falcons ikke laver kampprogrammer til kampene. Hvilket efter min mening er en fantastisk souvenir at have med hjem.

Sektion 133

Vi havde pladser i sektion 133, hvilket var helt fantastisk. Det var nemlig her Saints spillerne løb ind og ud fra banen. Her befandt Saints media sig selvfølgelig også. Og måske også derfor der netop her var overvægt at Saints fans i denne sektion.

Vi ankom selvfølgelig tidligt. Og stod selvfølgelig helt nede ved række 1 for at få et godt close up at af Saints profiler som Drew Brees, Alvin Kamara, Michael Thomas og alle de andre Saints spillere. Dette tillader man nogle steder både før og efter kampen.

Saints vandt som bekendt kampen 26-18, og selvom det blev en underlig afslutning med tre onside kick recovery af Falcons, men Saints fik trods det sejren i hus. Og dermed også den tredje NFC South titel.

Tæt på et kalkunlår

Da Saints løb fra banen og en masse af Saints store profiler blev interviewet, mens de fik serveret thanksgiving turkey, var det med at komme ned til række ét. En handske, tørklæde, armbånd var måske indenfor rækkevide?

Desværre kastede hverken Marshon Lattimore eller Teddy Bridgewater noget min vej. Men rookie Marcus Davenport kom dog helt tæt på. Han var måske ikke vild med kalkun, da han gav sit kalkunlår til drengen foran mig. Men jeg fik et godt closeup af Saints store defensive end. Og ja kalkunlårene er varme fortalte drengen.

En helt fantastisk oplevelse på Mercedes-benz stadium, som helt sikkert kan anbefales til andre Saints fans, der vil opleve Saints på udebane.

4 Kommentarer

 1. Rimfalk

  Jeg har oplevet en kamp i den gamke Dome tilbage i 2005 og kan kun give Dirty Birds fans fuld kredit for tsilgate

  Svar
 2. Ulrik Jensen

  Jeg glæder mig til at se deres tailgate, og hvordan modstander hold bliver modtaget. Men først god thanksgiving dinner i nærheden af stadion.

  Svar
 3. Salar

  Tak for en god rapport!

  Svar
  • Ulrik Jensen

   Velbekomme. Hvordan med dig har du snart en tur til NOLA på tapetet?

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.