KICK OFF 2024

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Historien om 2 QBs

Skrevet af Dragon

Skrevet af Dragon

den 24. januar 2010

I aftenens NFC mesterskabs kamp møder Saints Vikings på hjemmebane. De to hold har tilbragt hele sæsonen på henholdsvis første og anden pladsen i konferencen så det er kun naturligt at det er dem som skal kæmpe om retten til at gå i Superbowl.

Begge hold har QB’s som tidligere har været starter for et andet hold, og som ligger i toppen af NFL mht. passing yards og QB rating. Men der holder sammenligningen også op.

Drew Brees kom til New Orleans i 2006, efter en sæson hvor holdet, gjort hjemløs af orkanen Katrina, spillede hjemmekampe på udebane,trænede på parkeringspladser og endte i bunden af NFC. Brees, som spillede for Chargers på daværende tidspunkt, kom selv alvorligt til skade i sæsonens sidste kamp, da han ødelagde samtlige ledbånd i sin kasteskulder i et forsøg på at generobre en fumble. Chargers havde et par år tidligere drafted Phillip Rivers, og lod derfor Brees blive fri på markedet. Markedet for kvalitets QB’s med ødelagt skulder er ikke ret stort, så der var kun 2 interesserede hold, Dolphins og Saints. New Orleans var på daværende tidspunkt stadig en by med massive ødelæggelser efter Katrina, en stor del af byens indbyggere var stadig spredt ud over det meste af USA, og mange af de som var kommet tilbage, boede i trailere udenfor deres ødelagde huse. Miami, er en international storby med alt hvad det indebære, så umiddelbart burde Brees valg være enkelt.

Der var dog en anden væsentlig forskel. Under besøget modtog New Orleans Brees med åbne arme. Sean Payton, Saints nye unge head coach fortalte om sine planer for at bygge et hold op omkring Brees og så tog han parret ud for at se byen, og områder hvor familien Brees kunne bosætte sig. Der var bare det lille problem at Payton ikke havde været i New Orleans særlig længe, så han for vild på turen, som kom til at gå gennem nogle af de hårdest ramte områder i New Orleans. Brees besøgte efterfølgende Dolphins, hvis læger brugte en hel dag på alle mulige test, hvorefter klubben kom med et kontraktforslag fuld af forbehold og smuthuller. Dolphins valgte Culpepper og Brees valgte New Orleans. Brees er efterfølgende citeret for at netop den forvildelde køretur var en af de største årsager til at han valgte Saints. Han kunne se en mulighed at være en del af genopbygningen, ikke kun af et football hold, men af en by som i den grad manglede noget at samles om. Resten er så at sige historie…Drew Brees har haft 4 fantastiske år, hvor han har været valgt til Pro-bowl 3 ud af de 4 år, var 16 yards kort af Marinos Passing yards record og har ført sit hold til NFC mesterskabsfinalen 2 gange. Han er den ubestridte leder på holdet, den som kommer først og går sidst og tilbringer en stor del af offseason med at træne med størstedelen af sine receivere. Uden for banen har han rejst næsten 2 millioner $ til diverse genopbygningsprojekter i New Orleans og omegn og er altid parat til at stille op som ambassadør for byen. Han er utrolig vellidt blandt sine medspillere i NFL og er valgt som vice formand i NFLPA – spillernes fagforening. Han er på præsident Obamas udvalg til fremme af motion for børn, og front figur for “Play 60” – NFL’s initiativ til samme. Han har modtaget fet utal af priser for sit arbejde uden for banen bl.a. Walter Payton prisen som går til den NFL spiller som har gjort det største arbejde uden for banen og som er en af NFL’s fineste priser. Derudover er han kendt som en som altid har tid til sine fans. Jeg oplevede det selv i sommers til Saints træningslejr hvordan Brees i over en time efter at resten af holdet var gået ind til omklædning, stadig gik rundt og snakkede med fans, skrev autografer og tog billeder. Især børn var han meget tålmodig overfor og lyttede og jokede med dem som gik hen til ham. Drew Brees er på alle måder en rollemodel som Saints og byen New Orleans kan være stolt af.

Brett Favre, QB hos Vikings, er på sit tredie hold på 3 år. Med sine 40 år er han den ældste QB i en konference finale nogensinde. Oprindelig drafted af Falcons, men traded til Green Bay efter en sæson. Havde en fantastisk karriere i Green Bay hvor han spillede i 16 sæsoner, vandt SB XXXI og MVP 3 gange. Efter 2005 sæsonen var der mange rygter om at han ville trække sig tilbage, men efter at have trukket sagen i langdrag i månedsvis, meddelte han i April at han ville tage endnu en sæson og de efterfølgende sæsoner fulgte samme mønster. Endelig i 2008 trak han sig formelt tilbage og Green Bay udnævnte Aaron Rodgers til startende QB.

Favre skiftede dog mening igen, og da Green Bay meldte ud at han ikke kunne få sin starter position tilbage, fremtvang han en trade ved at true med at møde op i træningslejren. Favre ville helst selv spille for Vikings, men Green bay, som stadig ejede hans kontrakt ønskede ikke at han skulle gå til en divisionsmodstander. Resultatet blev en trade til Jets, – dog med en klausul mod videresalg til Vikings. Favre kom til Jets lige før træningslejrens start, og sendte Jets startende QB Pennington ud i kulden. Pennington blev dog hurtigt snuppet af Dolphins.Favre’s sæson hos Jets blev dog efter en god start præget af skader og den ultimative nemesis ramte da Dolphins ledet af Pennington, slog Jets ud af playoffs.


Efter sæsonen hos Jets trak han sig atter bla med henvisning til en skulderskade tilbage og denne gang valgte Jets at fritstille ham fra hans kontrakt. Derved bortfaldt også klausulen mht trade til Vikings og Favre var fri til at skrive kontrakt med Vikings. Sædvane tro skete dette først lige før træningslejrens start, så han kunne undgå hele klubbens off-season program. Det har været en omtumlet periode, hvor Favre flere gange har gået i mod Vikings headcoach og der har været noget murren i krogene over hans dispositioner og undren over hvem som egentlig havde ledelsen hos Vikings. Success på banen har heller ikke udmøntet sig i succes udenfor. Holdet har flere gange fået forlængelse for billetsalg for at undgå blackout og er nævnt som en mulig kandidat til det nye stadium i Los Angeles. Brett Favre, holder i kraft af sin lange karriere, et stort antal NFL rekorder


Selv om Brees og Favre har mange ting til fælles på banen er der nogle markante forskelle. Brees stræber på at hjælpe alle omkring ham til at blive bedre og ser sin position som et springbrædt til at hjælpe de samfund som han har spillet i. Favre ville hvis han havde trukket sig tilbage i 2008 have stået som en af NFL alle tiders største QB, men efter min mening har han de sidste 3 år i den grad manipuleret og truet sig til det som efter hans mening passer HAM bedst og det har sat en sort plet på en ellers gloværdig karriere. Han er en fantastisk football spiller men samtidig en primadonna som vader hen over alle som kommer i vejen for hans mål.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.