Har du sat dit Saints Pick endnu?

Malcolm Jenkins

af | 22. oktober 2010

Fulde navn: Malcolm Jenkins
Født: 20 december 1987 i Piscataway Township, New Jersey
Højde: 183 cm
Position: DB
College: Ohio State
Nummer: 27

Tidlige år:
Spillede både receiver og defensive back i high school og vandt statsmesterskabet i 400m løb

College
Fik et fuldt football stipendium til Ohio state university, hvor han startede som nickelback som freshman . Efter sit første år på college blev han startende cornerback hvor han snart markerede sig som en af USA’s bedste college defensive backs. I sit senior år havde han 57 tackles og 3 interceptions og vandt Jim Thorpe prisen som hvert år uddeles til landets bedste defensive back.

NFL
Draftet af Saints i runde 1 i 2009
I sit rookie år fik han en del spilletid på cornerback positionen, især på som nickelback og da Tracy Porter og Jabari Greer var skadet samtidig startede han flere kampe. MJ havde en betinget succes på positionen, idet han flere gange blev brændt af hurtige receivere. Han er dog en fysisk tackler og som sådan god mod modstandernes løbespil.
Allerede før draften var de fleste eksperter enige om at Malcolm Jenkins ville være en god Cornerback men en enestående Safety. Det var derfor ingen større overraskelse at han skiftede position efter sit rookie år. Sidste års starter Darren Sharper var free agent og skrev først ny kontrakt med holdet lige før træningslejrens start og var stadig skadet efter en mikrofraktur operation i offseason. Darren Sharper endte derfor på PUP listen hvilket gjorde Malcolm Jenkins til default starter på free safety positionen.
Malcolm Jenkins har gjort det godt – især med henblik på at det er hans første år i en ny position. Han er en meget mere fysisk tackler end Sharper, men mangler endnu Sharpers instinkt og boldøje for interceptions.

Stats:
YEAR TEAM G TOT SOLO AST PD SACK FF REC INT YDS TD
2009 NO 14 55 49 6 4 0.0 2 0 1 14 0
2010NO 6 28 24 4 5 1.0 0 0 0 0 0
Career 20 83 73 10 9 1.0 2 0 1 14 0

Viste I det…

Efter draften og minicamp må en college spiller først tiltræde hos sit nye hold efter at han har afsluttet alle sine eksamener. Det betyder ofte at der kan gå flere måneder før en ny spiller kan komme i gang med at træne fast med holdet. Malcolm Jenkins ville ikke risikere at miste træningstid, så han arrangerede at han i ugen efter minicamp kunne tage sine eksamener på enkelthånd. Dette betød at han skulle læse og og tage FIRE eksamener på blot EN uge. Det fortæller en hel del om hans arbejdsmoral og intelligens at han klarede dette med topkarakterer!
Malcolm Jenkins var en dygtig løber I college og vandt flere løb bade på 400m og 200 m distancen. Har en universitetsgrad i Kommunikation og ønsker en karriere som journalist (ikke sports) efter at hans aktive karriere er overstået. Er talsmand for kampagnen imod våben hos unge, og er aktiv i anti-voldskampagnen i NOLA.

0 kommentarer

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.

Pin It on Pinterest