NFC South optakt 2020

Skrevet af Redaktionen

Skrevet af Redaktionen

den 9. september 2020

NFL sæsonen er nu blot dage væk, og NFC South har ændret sig en del siden 2019. Her får du en optakt til hvert hold i NFC South. Vær samtidig med til at vurdere, hvor mange sejre hvert hold får i løbet af 2020.

Man kan dårligt kalde Falcons’ 2019 start for en dårlig en af slagsen – den var nok nærmere ikke eksisterende. Efter at have åbnet sæsonen 1-7, fandt Dirty Birds endelig rytmen i runde 10 da Dan Quinn’s job var i fare – Mange her inde har sikkert lykkeligt fortrængt den komplette og absolutte ydmygelse Aints led på hjemmebane til The Dirty Birds, hvor Aints ikke kom i nærheden af End Zone og de 3 field goals var blot ubetydelig pynt.Falcons’ 2019 sæson var således skåret over i to halvdele der står i skærende kontrast: 1-7 i 1. halvdel, 6-2 i anden. Spørgsmålet er hvilket af de to Falcons hold der stiller til start på søndag. 

Falcons Reset

The Dirty Birds så som sagt forvandlet ud efter deres bye i runde 9. Dette skyldtes interne rotationer på koordinator posterne, så Offensive Coordinator Dirk Koetter fik frihed til at være mere fanden-i-voldsk i hans play calling, mens Dan Quinn fokuserede mere på forsvaret. Resultatet af omstruktureringen taler sit klare sprog i tabellen. I første halvdel af lukkede Falcons i snit 31,3 points in og scorede selv blot 20,6, mens anden halvdel levnede blot 18,6 til modstanderne, mens offense lukrede med 29,6 per kamp. Operationen lykkedes således, om end patienten på det tidspunkt for længst var afgået ved døden og sæsonen var tabt.Opskriften var imidlertid fundet og organisationen er forblevet intakt, så de gode takter kan fortsættes i 2020. Men der var flere godbider på vej til de hårdt prøvede Falcons fans. I 2019 draften fokuserede Falcons på at beskytte divisionens bedste QB, Matty Ice, og draftede hele to offensive line men  i 1 runde, RG Chris Lindstrom og RT Kaleb McGary. Begge kæmpede dog med skader gennem 2019 sæsonen, hvilket gjorde efteråret til åben jagtsæson på Matt Ryan. Begge er tilbage i år og O-line ligner endelig én der kan beskytte deres QB.

Spiller tilgang

Hvad angår løbespil var Falcons’ O-line faktisk ganske fornuftig. De rangerede nr. 4 i Next-gen stats i vurdering af hvor meget plads de lavede for RBs. Og alligevel haltede løbespillet gevaldigt for ’Birds. Så hvor skal man sætte ind for at forbedre det? Det åbenlyse svar er at man skaffer sin voldsomt overbetalte featured back, Freeman, af banen og tager med imod den tilbudte rabat på en af ligaens bedste RBs Todd Gurley, der var blevet uvenner med ledelsen i Rams.Austin Hooper havde en forrygende sæson i 2019, og var blandt ligaens bedste Tight Ends. Men forklaringen var ikke så meget Hooper’s evner, som Matt Ryans næse for at finde TE positionen. Der var derfor ikke megen rysten på hånden i Atlanta’s ledelse, da de lod Hooper forfølge pengene og i stedet hev den ultra atletiske TE og tidligere 1. runde valg, Hayden Hurst, ind fra Baltimore.

Falcons’ højtflyvende 2020 offense

Med en opgradering på de to skill-positions TE og RB, kunne Falcons gå 2020 sæsonen i møde med et offense bestående af udelukkende 1. runde draft valg. Dermed er et af ligaens mest potente angreb blev om muligt endnu stærkere.Med den forsinkede opgradering af O-line, slutter Falcons’ ringen omkring et offense der allerede mønstrede ligaens ubetinget bedste receiver, Julio Jones, flankeret af hans kommende afløser og enormt talentfulde receiver, Calvin Ridley. Således ser offense i Atlanta endelig ud til at være tilbage ved 2016 styrken. Gurley’s tilstedeværelse i back-field vil igen skabe respekt for løbespillet, hvilket vil købe Matty Ice en smule mere tid – Tid som JetJones, Ridley og Hurst vil lukrere på til at skabe store spil langt ned ad banen.

Defense

Atlanta’s front office indså deres altid undervurderede QB og hans slæng vil score efter behag gennem sæsonen, valgte de i draften og gennem off-season at fokusere på at styrke forsvaret. Falcons secondary har længe været en akilleshæl. Skidt uheld har to sæsoner i træk hevet tæppet værk under de to all-pro profiler, S Keanu Neal og LB Deion Jones. Samtidig har diverse corner backs skuffet gennem tiderne. Men 2020 skulle være året blødningen stoppes. I første runde af draften hentede Falcons derfor A.J. Terrell fra Clemson for at lukke af bagtil. Samtidig blev den defensive linje forstærket i 2. runde med den kraftfulde DT Marlon Davidson fra Auburn, der skal hjælpe med at lægge mere pres på modstandernes QB.Inden draften havde Falcons allerede hentet Todd Gurley’s holdkammerat i Rams, sack-maskinen DE Dante Fowler. Forsvaret hos Dirty Birds er således designet til at nedkæmpe modstandernes kasteangreb, i den åbenlyse erkendelse af at kun ved at kaste, kan Bress, Brady og Bridgewater holde trit med divisionens mest potente angreb.

HVORDAN ENDER NFC SOUTH?

Hele NFL er fokuseret på hvordan Aints og Bucs i panik der, som ved hamstringen inden Corona nedlukningen, opruster for at udnytte den absolut sidste chance for endnu en Super Bowl med de to pensionister Brees og Brady under center.I al stilhed har Falcons imidlertid stablet næste generation af talenter op og fuldstøbt holdet. Forsvaret bliver ikke ligaens bedste, men det behøver det heller ikke være når man har så suverænt et offense. Til trods for at Falcons har ligaens ubetinget sværeste kamp program, bliver 2020 året hvor NFC South bliver løbet over ende af the Dirty Birds.Falcons tager derfor divisionen i år, og selvom Bucs og Aints spænder ben for hinanden, lykkes det alligevel Aints at tilrane sig en heldig play-off plads, og ender på den netop tilføjede 7. play-off plads. Min forudsigelse er derfor at Falcons får lov at møde Aints hele tre gange i sæsonen, men nøjes med to sejre.

Slutstillingen i NFC South:

Falcons 11-5-0
Saints 9-7-0
Bucs 8-8-0
Panthers 5-11-0

– Jonas Johannesson (Rise Up)

Angreb
QB Matt Ryan
RB Todd Gurley
LT Jake Matthews
LG James Carpenter
C Alex Mack
RG Chris Lindstrom
RT Kaleb McGery
TE Hayden Hurst
WR Julio Jones
WR Calvin Ridley
WR Russell Gage

Special Teams
K Younghoe Koo
P Sterling Hofricher
LS Josh Harris

Forsvar
DE Takkarist McKinley
DT Grady Jarrett
DT Tyler Davidson
DE Dante Fowler Jr
LB Deion Jones
LB Foyesade Oluckun
CB A.J. Terrell
CB Isaiah Oliver
S Damontae Kazee
S Ricardo Allen
S Keanu Neal

De sidste 5 sæsoner

Falcons var senest i slutspillet i 2017. Her blev det et nederlag på 15-10 til Eagles, der sendte dem ud i divisional runden. Falcons i deres anden Super Bowl i 2016, men tabte 28-34 i overtiden til Patriots.

[poll id=”192″]

Panthers har skilt sig af med quarterback Cam Newton, og er igang med at opbygge et hold der skal tage dem tilbage til Super Bowl. Det bliver også første sæson uden Ron Rivera som head coach. Rivera blev fyret i december måned sidste sæson, og er nu head coach i Washington. Panthers har hyret tidligere Baylor head coach Matt Rhule.

Head coach

Matt Rhule blev den 7. januar hyret til at være Panthers head coach. 45-årige Rhule der de sidste syv sæsoner har været head coach for henholdsvis Temple og Baylor, skal i gang med hans første head coaching job i NFL. Rhule har tidligere været offensiv linje assistent for New York Giants. Men ellers har han ikke erfaring med NFL. 

Bridgewater er ny styrmand i Carolina

Panthers valgte at skille sig af med Cam Newton og har hentet tidligere Saints backup Teddy Bridgewater ind som quarterback. Dermed er det Bridgewaters første reelle chance for for at starte siden sin tid hos Minnesota Vikings. Bridgewater beviste sidste sæson for Saints, at han stadig er en startende quarterback på NFL-niveau. Og sammen med offensive koordinator Joe Brady og nogle gode playmakere skal han nok få succes hos Panthers.Apropos playmakere, Panthers har måske ligaens største playmaker i running back Christian McCaffrey. McCaffrey har igennem de sidste tre sæsoner, vist hvordan en “every down” back rollen har ændret sig. McCaffrey har spillet over 2000 snaps gennem de sidste to sæsoner. Han løber i gennemsnit 4,9 yards, og griber masser bolde. Han de sidste to sæsoner grebet over 100 bolde hver sæson. McCaffreys backups er Reggie Bonnafon og Jordan Scarlett. Panthers har også en god receiver gruppe. Men første receiver DJ Moore som greb for 1175 yards sidste sæson. Panthers har også hentet Robby Anderson hos New York Jets, som giver hurtighed på WR2 positionen. Derudover har Panthers Curtis Samuel, Seth Roberts, Pharoh Cooper som receivers. Panthers handlede sig til left tackle Russell Okung, og Okung skal forbedre en skuffende offensiv linje. Men med i handlen måtte Panthers sende deres måske bedste offensiv linjemand Trai Turner til Chargers. Det bliver kritisk for Panthers, hvis de skal have succes i 2020, at den offensive linje spiller over evne. 

Flere unge spillere på defence

Defensivt var det ikke godt for år for Panthers i 2019, derfor benyttede Matt Rhule også alle holdet draft valg udelukkende på defensive spillere. Specielt første valget Derrick Brown har Panthers store forventninger til. Han skal være med til at stoppe løbet mod Panthers. Men også cornerback Troy Pride Jr. og safety / linebacker Jeremy Chinn forventes til at bidrage til en forbedring af forsvaret.
Brian Burns er den tilbageværende spiller som sidste år lavede flest sacks for Panthers. Burns lavede 7,5. Men Bruce Irwin og Mario Addison er nu på andre steder i ligaen.Det var vigtig for Panthers, at have Tre Boston og Donte Jackson tilbage i start opstillingen. Begge spillere levende flest interceptions for Panthers i 2019. Begge spillere lave 3 interceptions.Men unge cornerbacks mod nogle af ligaens bedste quarterbacks i NFC South virker det umiddelbart til at blive en svær opgave for den unge defensive gruppe. Og Panthers er i gang med at genopbygge en defensiv, som gerne skal bringe dem tilbage på toppen af NFC South, som de vandt tre gange i træk fra 2013 til 2015.

Pandemi og en ny headcoach

Alle hold har været påvirket af Covid-19, det står lysende klart. Men Panthers har en ny head coach, og det har skadet Rhules muligheder for at nyde godt at extra tid i offseason. Han og trænerstaben har blot haft mulighed for at personligt møde en håndfuld spillere før training camp. Og uden preseason kampe, bliver første kamp mod Las Vegas Raiders, den første gang Rhule ser spillerne i aktion. Den eneste fordel ved dette, kan være at modstanderne helle ikke helt ved, hvad de skal møde. 

5 nævneværdige tilgange og afgange i free agency

Tilgang:
QB Teddy Bridgewater (New Orleans)
WR Robby Anderson (New York Jets)
OT Russell Okung (Loss Angeles Chargers)
DE Stephen Weatherly (Minnesota)
S Juston Burris (Cleveland)

Afgang:
QB Cam Newton (New England)
CB James Bradberry (New York Giants)
RG Trai Turner (Los Angeles Chargers) 
OLB Mario Addison (Buffalo)
DE Vernon Butler (Buffalo)

Draft

1 RD #7 Derrick Brown, DT (Auburn)
2 RD #38 Yetur Gross-Matos, EDGE (Penn State)
2 RD #64 Jeremy Chinn, S (Southern Illinois)
4 RD #113 Troy Pride, CB (Notre Dame)
5 RD #152 Kenny Robinson, S (West Virginia)
6 RD #184 Bravvion Roy, DT (Baylor)
7 RD #221 Stantley Thomas-Oliver, CB (Florida International

)Panthers har havde problemer med at stoppe løb for touchdowns sidste sæson. Panthers har draftet store Brown, blev netop hjælpe med at nedbringe dette i 2020. Han er stor og jagter bolden også stæder, hvor han ikke umiddelbart har forpligtelser.

Ulrik Jensen

Angreb
QB Teddy Bridgewater
RB Christian McCaffrey
FB Alex Armah
LT Russell Okung
LG Dennis Daley
C Matt Paradis
RG John Miller
RT Taylor Moton
TE Chris Manhertz
WR1 DJ Moore
WR2 Robby Anderson

Special Teams
K Joey Slye
P Joseph Charlton
LS J.J. Jansen

Forsvar
DE Brian Burns
DT Kewann Short
DT Derrick Brown (R)
DE Yetur Gross-Matos
OLB Shaq Thomson
MLB Tahir Whitehead
OLM Jermaine Carter
CB Donte Jackson
CB Troy Pride Jr.
FS Tre Boston
SS Juston Burris

De sidste 5 sæsoner

Sidst Panthers var i slutspillet var i 2017. Her blev det blot til én kamp i wildcardrunden. Panthers tabte den kamp 26-31 til Saints. 2015 var Panthers bedste sæson af de seneste fem. Panthers nåede Super Bowlen, men tabte 24-10 til Broncos.

[poll id=”193″]

New Orleans Saints skal forsøge at tilkæmpe sig NFC South tronen for fjerde sæson i træk. Dette er noget som endnu ikke er præsteret af noget hold i NFC Syd, siden NFL om arrengerede divisionerne i 2002.De sidste tre sæsoner har været fantastiske for Saints fans, hvis man ser bort for slutspillet. Her har Saints hverken ikke haft heldet, dommerne eller den fornødne præstationen til at gå hele vejen til Super Bowl.  Men med en forbedret trup og med godt lederskab, skal Saints vise at de kan vinde divisionen endnu engang og nå til Super Bowl.

Head Coach 

Der har i mange år været “ro” på trænerfronten hos Saints. Sean Payton skal stå i spidsen for Saints for 14. gang. Og i sine 13 sæsoner med Saints er det blevet  208 sejre i den regulære sæson mod 131 nederlag. Dette giver Payton en “win-procentage” på 63%. Payton skrev i slutningen af sidste sæson en 5-årig kontrakt med Saints. 

Flere dybe kast fra Drew Brees? 

Efter sidste års nederlag til Minnesota Vikings, tog quarterback Drew Brees sig god tid til at tænke over, om han ville fortsætte karrieren som NFL spiller eller om det var på tide at prøve kræfter som som kommentator for NBC. Brees valgte at skrive en 2-årig kontrakt med Saints.I offseason har Brees arbejdet med Tom House, som er specialist i kaste teknikker. House har i mange år arbejdet og raffineret kasteteknikker for NFL quarterbacks og Major league baseball spillere. Brees og House havde det mål, at forbedre Brees’ dybe kast. Og gennem forskellige nye trænings metoder, har Brees nu ifølge House opnået at kunne kaste 60 yards.Brees kastede i 2017 13 bolde over 35 yards i luften. Dette tal faldt til fire i 2018 og fem i 2019. Men med den nye teknik kommer dette tal sandsynligvis til at stige.  Brees har forsat en af ligaens bedste wide receivere i Michael Thomas. Thomas har tilsynelande har trænet hårdt i offseason og forøget sin muskelmasse. Om Thomas bliver mere dominerende i catches end hans rekordsættende 149 receptions i 2019 må tiden vise. Saints har hentet Emmanuel Sanders fra 49ers. Og allerede nu syntes kemien mellem Brees og Sanders til at være god. Tre’Quan Smith ser også ud til at gøre store fremskridt. Og med tight end Jered Cook i år to, bør Saints kaste angreb være i vanlig dominerede stil.Saints løbespil bliver i år også anført at Alvin Kamara og Latavius Murray. Kamara spillede hele sidste sæson med en skade, som helt klart dæmpede hans produktivitet. Og med en Kamara tilbage for fuldt kraft og med Murray i Saints angreb for sin anden sæson. Bør løbespillet også her tage en drejning til det bedre. 

McCoy eller Ruiz som center? 

Saints brugte dette år første rundevalg på den offensive linje. Saints valgte Michigan center Cesar Ruiz. Sean Payton fortalte på det efterfølgende pressemøde, at Saints ikke drattede Ruiz til at være backup. Men skal Ruiz så spille center eller guard. I 2019 havde Saints rookie Erik McCoy som center, og McCoy imponerede. Ifølge Pro Football Focus var McCoy NFLs fjerde bedste center. Igen opgradere Saints den offensive linje, som med Ryan Ramczyk og Terron Armstead som tackles ser ud til at forblive en af ligaens stærkeste.

Saints har bevaret defensiven intakt 

Saints defensiv er bevaret mere eller mindre inkakt henover off season. Saints har sagt farvel til safety Vonn Bell som nu er i Cincinnati, mens linebacker AJ Klein er kommet til Buffalo.  Cameron Jordanhavde i 2019 en fantastisk sæson. Jordan havde sit indtil højeste antal af sacks med 15,5. Jordan har gennem de seneste fem sæson været en af NFLs bedste pass rushere ifølge PFF. Jordan er kun her overgået af Khalil Mack og Von Miller. Linebacker DeMario Davis er også blandt NFLs bedste. Davis missede blot seks taklinger i 2019, og lavede 117 totale taklinger lavet.Saints secondary blev opgraderet kort før slutspillet i 2019. Saints hentede Janoris Jenkins, som Giants netop havde fritstillet. Og i blot tre kampe i sort og guld, nåede Jenkins at lave otte taklinger, en halv sack og en interception.  

Ulrik Jensen

5 nævneværdige tilgange og afgange i free agency

Tilgang:
Emmanuel Sanders, WR (San Francisco)
Malcolm Jenkins, S (Philadelphia)
Jamies Winston, QB (Tampa Bay)
Ty Montgomery, RB (New York Jets)
Magnus Hunt, DE (Indianapolis)

Afgange:
Teddy Bridgewater, QB (Carolina)
Vonn Bell, S (Cincinnati)
AJ Klein, LB (Buffalo)
Ted Ginn Jr., WR (Chicago)
Eli Apple, CB (Carolina)

Draften 

Saints havde meget lidt draftkapital, men formåede at gøre sig stærkere på den offensive linje med valget af Ruiz. Baun havde heldet med sig, da ikke mange havde set at den talentfulde linebacker ville falde så langt. Trautman og Stevens – som nu er skiftet til TE – bliver spænende at se hvad de kan tilføje Saints offensiv. 1 RD #24 Cesar Ruiz, C (Michigan)3 RD #74 Zach Baun, LB (Wisconsin)3 RD #105 Adam Trautman (Dayton)7 RD #240 Tommy Stevens, QB (Mississippi State)

Angreb
QB: Drew Brees
RB1: Alvin Kamara
RB2: Latavius Murray
WR1: Michael Thomas
WR2: Emanuel Sanders
TE: Jared Cook
LT: Terron Armstead
LG: Andrus Peat
C: Erik McCoy
RG: Cesar Ruiz (R)
RT: Ryan Ramczyk

Special Teams
K: Wil Lutz
P: Thomas Morstead
LS: Zach Wood

Forsvar
DE: Cameron Jordan
DT: David Onyemata
DT: Sheldon Rankins
DE: Marcus Davenport
LB: DeMario Davis
LB: Alex Anzalone
LB: Zach Buan (R)
CB: Marshon Lattimore
CB: Janoris Jenkins
S: Charlie Gardner-Johnson
S: Marcus Williams

De sidste 5 sæsoner

Saints har været i slutspillet de sidste tre sæsoner. Selvom det ikke er endt med en Super Bowl, så har holdet hele i disse sæsoner, bevist at de hører til i slutspillet.Saints tabte sidste sæson wildcard kampen mod Vikings med 26-20. Kampen blev afgjort i overtime, og modsat ’18 og ’19 sæsonen, var det hverken en fejl eller mirakuløst spil, der sendte Saints ud af slutspillet.

[poll id=”194″]

Siden Tampa Bay Buccaneers vandt Super Bowl for 18 år siden, har de blot mønstret to play-off kampe – begge wildcard nederlag – på baggrund af kun 5 sæsoner med plus på win-loss kontoen. Sidste sæson førte Jameis Winston ligaen i kastede yards med over 5000, men smed hele 30 interceptions på vej dertil.

En ged i Florida

Men historien er komplet irrelevant for Bucs 2020 sæson. Nær alt har ændret sig på Bucs angreb. Har man fulgt bare det mindste med i bevægelserne i off-season, har det været umuligt at overse QB rokaden der er foregået mellem NFC South og Patriots i AFC East. 

Teddy Bridgewater røg til Panthers. Cam Newton røg til Patriots. Tom Brady, aka. The G.O.A.T. røg til Bucs. Og Saints sluttede cirklen da de trak sorteper og fik Jameis Winston. 

Dermed havde Bucs overhalet Saints i divisionen på flere punkter. Ikke blot fandt de den eneste aktive QB med en ældre fødselsattest end Drew Brees, de har nu også en forhenværende MVP og overtog Saints position med divisionens næst-bedste QB.Tom Brady behøver næppe yderligere introduktion og hans meritter i form af 6 Super Bowl sejre og 3 MVP titler er kendt af enhver.  Den eneste hage ved Brady er, at han har af samme uhelbredelige lidelse som Brees – han er i hans karrierers sene efterår. Det helt store spørgsmålstegn er derfor om dette er året hvor han taber udmattelseskampen med tiden. Hvor både Brees og Brady ikke længere har fordoms armstyrke og mobilitet, gør de begge op for med deres erfaring, mens Brady har den ekstra ’clutch’ faktor som Brees aldrig har haft.

Oprustningen af receivers 

Efter erhvervelsen af Brady gik det stærkt for Buccaneers front office. De havde fået en gylden mulighed for at efterprøve om Patriots dominans de sidste mange sæsoner skyldtes Brady eller Belichick – eller en kombination. Hvorom alting er, så skal det da prøves om tryllestøvet ligger gemt hos Brady, men der skulle sadles om. Fra at gå i et organisk rebuild-mode, måtte Bucs omprioritere og var pludselig i et win-now mode. Dvs. der skulle oprustes øjeblikkeligt i et forsøg på at kapitalisere på det korte tidsvindue de har på at hive endnu et Lombardi trofæ til Tampa.Resultatet blev at Brady’s pålidelige mål gennem mange år, Rob Gronkowski, blev hevet ud af hans pensionstilværelse og skrev kontrakt med Bucs. Gronk er måske ikke så intimiderende som han tidligere har været. Men han har dog haft et års pause til at komme sig over de mange skader der har plaget ham. Samtidig stiller han op sammen med den eksisterende receiver trio der kræver forsvarets fulde opmærksomhed i deres egen ret, hvilket vil give ham mere plads til at hive TDs hjem på stribe. Bucs havde i forvejen en af ligaens bedste Tight Ends i O.J. Howard. O.J. har ikke gjort meget væsen af sig i statistikkerne, da han foruden at være en god receiver også er en fremragende blocking TE hvor han er blevet brugt mest.  De to tight ends bliver flankeret af en af ligaens bedste WR duos. Chris Godwin er hurtig som lynet og en fortrinlig route runner, der havde sit helt store gennembrud i 2019. Den anden del af duoen, Mike Evans, har i flere sæsoner været sikkerheden selv med store spil og kæmpe hænder. Evans har størrelse som en TE, men farten som en WR.  Og som om modstanderne ikke har nok med at passe på de tre store brød og fart djævlen, så forlyder det desuden at Bucs 2. års receiver, Scotty Miller, har fundet en rytme med Brady og kunne ende med at påtage sig ”Julian Edelman” rollen. Det er måske mere hype end realistisk, men der er dybde på Bucs receiver pladser. 

Bucs hovedpine 

Bucs backfield har gennem mange år været en gevaldig skuffelse. Senest har Ronald Jones været en stående joke, fordi han aldrig har leveret på hans draft kapital.  Træner Bruce Arians har gennem hele sæsonen proklameret at RoJo var ’vores mand’. Ikke desto mindre valgte Bucs at investere et 3. runde valg i endnu en running back, Ke’Shawn Vaughn, ved årets draft. Men der skulle mere dybde, så en gammel kending af Arians, LeSean McCoy, blev hentet ind som receiving back for Brady.Med de to tilføjelser, skulle man tro der var rigeligt med potentiale i det RB-rum. Potentialet i alle tre running backs blev hypet vidt og bredt. Men Arians og Bucs kunne alligevel ikke dy sig for at slå til da det tidligere 1. runde valg, Leonard Fournette, blev sendt på porten fra Jaguars tidligere i september. Resultatet er en overflod af acceptable, om end ikke skræmmende, running backs i Tampa. Spørgsmålet er hvad vi kan forvente os af dem. Det umiddelbare gæt er at de hver i sær ikke kommer til at gøre noget stort væsen af sig, men som enhed bliver de skræmmende. Ikke på grund af deres talent, men fordi tidligere nævnte receiver gruppe vil trække forsvaret væk fra linjen og give store, flotte huller som diverse running backs kan løbe i.

O-line 

Som så mange andre positioner har Bucs Offensive linje skuffet gennem de sidste par år. Dette var endnu en hovedpine Tampa forsøgte at adressere i off-season, da det vigtigste for holdet var at beskytte deres nyerhvervede veteran QB.På indersiden er Bucs nu meget godt dækket med en af ligaens bedste center i Ryan Jensen, mens Ali Marpet og Alex Cappa er sikre Guards. Problemet var med tackles på begge sider.Donovan Smith der spiller den vigtige left tackle position som skal beskytte Brady’s blinde vinkel, er indehaver af en lang lukrativ kontrakt, men til trods for små forbedringer år for år har det fortsat været en skrøbelig position.Den anden side af linje, der tidligere var bemandet med den aldrende og underpræsterende Demar Dotson, blev styrket med Bucs første valg i årets draft, da de med det 13. valg hentede den atletiske Tristan Wirfs.

Konklusion på Offensiven 

Bucs offensiv er genfødte og er slagkraftig på alle parametre. Har Brady lidt styrke til at få bolden ned ad banen til de potentielt bedste targets han har spillet med, bliver dette offense utroligt svært at stoppe.De to udestående spørgsmålstegn er dels ved running back positionen – om en rotation af middelmådige running backs kan løfte opgaven. Og dels om Left Tackle kan forbedre sit spil nok til at holde Brady oprejst. For er der én ting der kan ryste Brady, så er det når han føler sig presset i pocket. Endelig er der en dark-horse i hele denne Covid-19 situation. Med alle disse ændringer på Bucs offense, har det ikke været en fordel med den voldsomt reducerede off-season og forkortede training camp. Så spørgsmålet er hvor sammenspillet hele denne trup har nået at blive. Det kan derfor vise sig at være en stor fordel for Saints at de møder Bucs første gang allerede på Søndag – en kamp der meget vel kan blive enormt vigtig for Saints ambition om at nå den heldige 7. wild-card plads på yderste mandat i årets slutspil.  

Hvad med defensiven? 

Hvor offense er helt ombygget, er defense i store træk uændret. På søndag vil Bucs således stille med 11 gengangere fra sidste sæson, hvilket kan vise sig at være en stor fordel i netop denne sæson.Det er ikke så skidt at kunne mønstre samme opstilling som sidste sæson, når denne inkluderer navne på den defensive linje som Ndamukong Suh, Vita Vea og William Gholston. Disse tre var ganske enkelt modbydelige for running backs i 2019, hvor de lukkede godt og grundigt ned for modstandernes løbespil, på vej til en klar top-position for løbe forsvar.Duoen på ydersiden af linjen Jason Pierre-Paul og Shaquil Barrett ledte sammen ligaen i kombinerede sacks med 28 af slagsen. En ganske kompetent front alt i alt.Skal Bucs angribes, skal modstanderne derfor udfordre deres secondary. Denne var ikke voldsomt imponerende sidste år, men består dog at unge talenter der stadig udvikler sig. Det bliver derfor spændende at se om de to corner backs Carlton Davis og Sean Murphy-Bunting har formået at løfte deres spil til et niveau der matcher deres kolleger på den defensive linje.

Hvordan går det Bucs i 2020

Bucs er på papiret stærke. Formår de at få alle disse bevægelige dele til at spille i denne besynderlige off-season, er der ingen tvivl om at holdet har alle muligheder for at indfri deres ambition om at lukrere på Bradys ankomst.Men selv for en G.O.A.T. er det meget at bede om at performe fra dag et i et nyt offense, nyt system, nye hold-kammerater og med begrænset træningstid sammen. Jeg forventer derfor kampe hvor de løber modstanderne over ende, og nogle hvor hele korthuset falder sammen.Resultatet bliver at de kommer til at kæmpe med Saints om en wild-card plads i slutspillet. Om det bliver Bucs eller Saints der trækker det lange strå – eller om begge hold er heldige at tilrane sig et wild card – det kan meget vel blive afgjort i årets første runde når de møder hinanden i Super Dome.

 – Jonas Johannesson (Rise Up)

Angreb
QB Tom Brady
RB Ronald Jones II
LT Donovan Smith
LG Ali Marpet
C Ryan Jensen
RG Alex Cappa
RT Tristamn Wirfs
TE O.J. Howard
TE Ron Gronkowski
WR Mike Evans
WR Chris Godwin

Special Teams
K Ryan Sucoop
P Bradley Pinion
LS Zach Triner

Forsvar
DE Ndamakong Suh
NT Vita Vea
DE William Gholston
OLB Jason Pierre-Paul
ILB Devin White
ILB Lavonte David
OLB Shaquil Barrett
CB Charlton Davis
CB Sean Murphy-Blunting
S Antoine Wnfield Jr.
S Jordan Whitehead

De sidste 5 sæsoner

Efter Buccaneers’ Super Bowl sejr i 2002, er det blot blevet til to playoff optrænder siden. Buccaneers har ikke været i slutspillet siden 2007. Her blev det til et nederlag til Giants i wild card runden.

[poll id=”195″]

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.