Pete Carmichael

Skrevet af Dragon

Skrevet af Dragon

den 29. oktober 2010

Pete Carmichael er født d. 6 oktober 1971 i Framingham, MA, som søn af en College træner. Gift og har 3 børn.

HS/College

Spillede football og baseball i HS men valgte at koncentrere sig om baseball i college. Måtte dog indse at evnerne trods alt ikke rakte til en professionel karriere indenfor baseball. Har en kandidat grad i matematik og statistik samt en bachelor i idræt med speciale i bevægelseslære.

Pete Carmichael
Pete Carmichael

Pete Carmichael træner karriere

Carmichael startede sin træner karriere som assistant offensive line coach i 1994 ved University of New Hampshire in 1994 hvor holdet vandt deres conference mesterskab. Derefter fik han jobbet som Quarterback træner for Louisiana Tech hvor han var ansat fra 1995-99 og hvor holdets QB’s brød næsten hver eneste passing rekord på skolen.

I 2000 fik han sit første NFL job som Tight Ends træner for Cleveland, I 2001 blev han kvalitets control træner for Redskins, før han i 2002 blev ansat af Chargers. – i første omgang som kvalitets kontrol træner, siden som receiver træner og QB træner. Han har derfor arbejdet med Brees gennem størstedelen af dennes karriere i NFL.

Ansat som QB coach af Payton i 2006 og forfremmet til Offensiv koordinator i 2009. Har gennem sine 4 år hos Saints skabt en af de allerbedste angreb i NFL og har et fortrinligt samarbejde med Drew Brees.

Hos Saints

Pete Carmichael
Pete Carmichael under head coach Sean Payton.

Kendt som en afbalanceret , stille person umiddelbart virker mere som en bogholder end en football coach. Foretrækker for det meste at forblive i baggrunden. Sean Payton er den offensive mastermind hos Saints så det kan være svært at bedømme Carmichaels betydning men både Drew Brees og Sean Payton roser ham til skyerne. Carmichael beskriver selv sit job som formidler – at kunne gå ind og formidle Paytons tanker og ideer i den daglige træning og på den måde virke som Sean Paytons forlængede arm når han er forhindret i at deltage pga. hans andre opgaver som head coach.

Pete Carmichael er også kendt som en af de allerbedste analytikere i NFL når det kommer til at analysere og identificere styrker og svagheder i modstandere samt eget hold. Derfor har han en vigtig rolle i udarbejdelsen af det taktiske oplæg før en kamp, men hans primære arbejdsopgave er at fungere som mellemmand mellem Payton og Brees i det daglige og på banen under kampene.

På mange måder har hans baggrund indenfor matematik og bevægelseslære gjort ham til den Idelle sparringspartner til perfektionisten Brees. De har arbejdet tæt sammen i mere end 6 år og Drew Brees har udtalt at Carmichael efterhånden ved hvad han tænker næsten før han selv ved det.

Samtidig gør PC’s analytiske kvaliteter og evnen til at holde hovedet koldt i de fleste situationer ham til en vigtig modvægt til Paytons aggressive spillestil og Payton beskriver selv i sin bog at Pete Carmichael er god til at argumentere sin sag og komme med modforslag når han mener at Payton bliver lidt FOR agressiv.

Det kan godt være at Pete Carmichael foretrækker at forblive i baggrunden men han er en meget vigtig brik i Saints trænerstab.

Viste I det..
Pete Carmichael har allerede modtaget 2 forespørgsler om at interviewe som headcoach i NFL men har afslået begge.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.