Saints – meget mere end bare et fodboldhold for New Orleans

Skrevet af Dragon

Skrevet af Dragon

den 1. februar 2007

Louisiana-Superdome

Idag fik holdet endnu et bevis på hvor magisk sæsonen har været da Drew Brees blev kåret som årets bedste QB i NFL. Samtidig fik træner Sean Payton NFLs pris som årets træner. Payton har tidligere modtaget pressens pris for det samme.

Men alt dette er bare glasuren på det der på alle måder har været en magisk sæson. Holdet nåede for første gang til NFC finalen, en bedrift som står i skarp relief til sidste års katastrofale sæson.

Men det holdet har opnået på banen er ingenting i forhold til det som holdet har opnået udenfor. Spillere og trænere fra holdet har hele holdet haft et fantastisk forhold til indbyggerne i New Orleans og hele golfkyst området. 

Det hele startede med Drew Brees og Scott Fujita, to vigtige brikker på Saints hold. Da begge inden for få dage valgte at skrive kontrakt med Saints sendte de samtidig et signal om at de troede på byen og holdet. Brees gjorde endog noget mere – han bestilte en helsides annonce i Times-Picauyne, New Orleans største avis hvor han takkede byen for velkomsten, købte et hus i det garden district og begyndte at hjælpe og stille op for byen ved enhver lejlighed.

Da draftens store stjerne Reggie Bush ved skæbnens lune endte op i New Orleans, startede han med at meddele at han ikke ville skrive kontrakt med nogle sponsorer uden at de også støttede byen New Orleans. Dette medførte i løbet af ganske kort tid at byens største fodboldstadion og ungdomidrætsanlæg blev renoveret og at byens politi modtog et større antal nye patruljevogne.

Men alt det er materielle ting, hvad er endnu vigtigere er i hvor høj grad holdet har påvirket stemningen i New Orleans. I en by som traditionelt har været præget af racemæssige spændinger elsker alle holdet og kærligheden er gengældt. Efter hver kamp har spillere og trænere brugt lang tid på at takke deres fans, og Fujita blev så imponeret at han sammen med flere andre fra holdet opkøbte 100 billetter til udekampen mod New York, for egen regning til uddeling blandt holdets fans. Mange flere havde søgt, men alle dem som blev skuffet, har i den indeværende uge modtaget personlige, håndskrevne breve fra Fujita, hvor han takker for støtten holdet har modtaget.

Det største bevis fik holdet dog forrige søndag. Efter det svære nederlag til Chicago Bears, og efter flere timers forsinkelse vendte holdet hjem til New Orleans som taber kl 2 om natten, i silende koldt regnvejr. De blev mødt af flere tusind fans som havde trodset elementerne for at danne en flere km lang alle ud af lufthavnen og bar skilte med “Thank you boys” og “We still believe”. Ingen bebrejdelser, kun masser af støtte mødte holdet.

Drew Brees havde svært ved at beskrive sine følelser over hjemkomsten, ved dagens prisoverrækkelse. Det var tydeligt at han var utroligt rørt og stolt over New Orleans og holdets fans. Og han lovede at holdet ville gøre alt for at “gøre jobbet færdig” næste sæson. Lad os håbe på at han får ret !

Få besked, når nye artikler udkommer

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="TILMELD" custom_font_size="16px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_button_width="25%" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="has-16-px-font-size has-black-border-color has-text-color has-white-color has-background has-black-background-color" email_field_classes="has-16-px-font-size has-black-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="WhoDat! Der er sendt en email for at bekræfte tilmeldelsen. Klik på 'Confirm Follow' for at gennemføre tilmeldingen. Geaux Saints!"]

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.