Badges – Når du svarer i vores forum, vil din Fleur De Lis stige. Jo flere svar jo højere antal Fleur de Lis får du, Who Dat!

Scott Fujita

af 1. maj 2009Profil

Scott Fujita mod Minnesota Vikings i NFC Finalen.

Fulde navn: Scott Anthony Fujita
Født: 28. april 1979
Højde: 196 cm
Position: Linebacker
College: California
Nummer: 55

Ved starten af free agency sidste år(2006) var Saints på jagt efter nye kræfter. Saints nye træner Sean Payton havde evalueret det hold som gik 3-13 året før og fundet store huller og mangler. Heldigvis havde Saints god plads i økonomien, så Payton gik på indkøb allerede fra den første dag.

Selvom Drew Brees var det største navn som skrev kontrakt sidste år var Scott Fujita den første. Payton kendte Fujita udmærket fra sin tid i Dallas, og overtalte den hårdslående linebacker til at følge ham til New Orleans.

Fan Favorit
Fujita er hurtigt blevet en af Saints mest populære spillere. På banen er hans japanske buk efter en god tackling blevet hans varemærke og udenfor banen har han opbygget et nært forhold til den voksende fanskare. Sidst på sæsonen var han primus motor på det som blev kaldt Fujita Sweepstate lotteriet, da han efter kampen i Dallas lovede 30 billetter til kampen mod Giants til de første fans som meldte sig.
Resultatet var at New Orleans Saints kontorer druknede i breve og nattevagten måtte på overarbejde da fans strømmede til selv om det var midt om natten. I alt 100 kom af sted til kampen i New York, og alle dem som ikke var heldige modtog senere en personlig håndskreven hilsen fra Fujita hvor han takkede dem for deres støtte til holdet i årets løb.

Karriere
Scott Fujita spillede Safety på University of California, hvor han startede i 4 år. Han blev oprindelig draftet i 5 runde af Kansas City Chiefs i 2002, og var den ledende tackler for Chiefs i 2003 og 2004.

Han blev handlet til Cowboys før 2005 sæsonens start, og startede i sæsonens sidste 8 kampe. Han har i sin karriere haft 2 100+ tackles sæsoner og nåede 97 sidste år med Saints.

Men hans vigtigste bidrag sidste år var det lederskab og ro som han bibragte forsvaret, han gik i forrest og var en medvirkende faktor til at Saints forsvar blev væsentligt forbedret på vigtige områder som arbejdsdisciplin, ansvarlighed og samarbejde. Antallet af strafyards mod forsvaret blev kraftigt nedbragt, og forsvaret spillede væsentlig mere kontrolleret end de havde gjort i flere år.

Irsk japaner.
Mange har gennem årene undret sig over Scott Fujita’s japanske efternavn. Faktisk er han af Irsk afstamning, men adopteret ind i en japansk familie som spæd. Han går meget op i sin japanske arv og historie, og bruger meget af sin fritid på at tale om etnisk sameksistens. Hans bedstefar kæmpede i den amerikanske hær under anden verdenskrig mens hans far blev født i en amerikansk interneringslejr.

Scott Fujita har selv udtalt at han har fået sin arbejdsdisciplin fra sin far som altid har sat arbejde og uddannelse meget højt. Fujita selv har en Cand.polit. med bifag i pædagogik fra UC.

0 kommentarer

Måske syntes du om dette …

Michael Lewis

Michael Lewis

Michael Lewis var i flere sæsoner en konstant trussel i Saints return spil. Men Lewis havde ikke spillet college football og hans vej til NFL var noget anderledes.

Morten Andersen

Morten Andersen

Morten Andersen var i 80erne en af de store grunde til at danskere blev interesserede i “Amerikansk” fodbold. Morten Andersen havde i flere år rekorden som den mest scorende spiller i NFL,. Han blev i 2017 valgt, som den blot anden placekicker ind i NFLs Hall Of Fame.

Les Kelley

Les Kelley

Les Kelley var New Orleans Saints første draft valg. Desværre blev det ikke til den store NFL karriere for Kelley og Saints.

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.