Badges – Når du svarer i vores forum, vil din Fleur De Lis stige. Jo flere svar jo højere antal Fleur de Lis får du, Who Dat!

Sam Mills

af 1. december 2010Profil

Fulde navn: Samuel Davis Mills Jr.
Født: 3. Juni 1959 – død: 18. april 2005
Højde: 175 cm
Position: Inside linebacker
College: Montclair State
Nummer: 51
Kom til Saints: fra Baltimore Stars (USFL*)

College karriere
Kom på holdet i Montclair State og er noteret for flest taklinger af alle spillere på universitet med 501. Mills har også rekorden for flest taklinger i en sæson med 142, og flest taklinger i en kamp med 22. Mills spillede for Montclair State fra 1977 til 1980. Mills blev valgt som ”New Jersey Collegiate Writhers Defensive Player Of The Year” i tre år i træk.
Mange professionelle talentspejdere var interesseret i Sam Mills, men fravalgte ham pga. af han højde.

USFL
Philadelphia / Baltimore Stars
Efter at være til prøvetræning hos Cleveland Browns endte Sam Mills hos USFL holdet Philadelphia Stars. Her vandt han USFL mester skabet to gange, og mødte Saints kommende træner Jim Mora Sr.

NFL karriere

New Orleans Saints (1986 – 1994)
Sam Mills fulgte sin træner Jim Mora Sr, som var blevet ansat af Tom Benson til at være head coach for Saints. Her blev hurtigt et solid anker for Saints i midten af Saints forsvar.
Mills blev en del af den linebackergruppe som gik under navnet ’The Dome Patrol’, som foruden Mills bestod af Hall of fame linebacker Rickey Jackson, Vaughan Johnson og Pat Swilling. Denne enhed regnes i dag for en af de bedste som nogensinde har eksisteret i NFL.
I sin tid i New Orleans nåede Mills at spille 133 kampe i sort og guld. Sam Mills valgt til pro bowl hele 4 gange, i 1987, 1988, 1991 og 1992.

Carolina Panthers (1995 – 1997)
Den 8. marts skrev Sam Mills(free agent) en toårig kontrakt med udvidelsesholdet Carolina Panthers. Hvilket endte Sam Mills 9årig karrierer i New Orleans.
Her blev Mills hurtigt lederen på et ungt Carolina hold. Derudover blev Mills også den spiller som startede samtlige kampe i Panthers tre første sæsoner.
Hos Panthers blev Sam Mills valgt til pro bowl en gang (1996).

Efter football
Sam Mills fortsatte som træner på Carolina Panthers trænerstab. Men blev i august 2003 ramt af kræft. Mills var en inspiration til Carolina Panthers, da holdet i 2001 nåede Superbowl. Mills døde den 18. april 2005.

Priser og highlights
1978 – 1980: New Jersey Collegiate Writhers Defensive Player Of The Year
1984: USFL mester (Philadelphia Stars)
1985: USFL mester (Baltimore Stars)
1987: ProBowl
1988: ProBowl
1991: ProBowl
1992: ProBowl
1996: ProBowl
1998: Valgt til New Orleans Saints Hall of fame.
1998: (27. september) Valgt til Carolina Panthers Hall of honor.

Vidste du…
At Sam Mills holder rekorden for den ældste spiller som har returneret en fumble for et touchdown. Mills var 37 år og 174 dage.

Links
NFL.coms profil: Sam Mills

*United States Football League

EMNER: Sam Mills

0 kommentarer

Måske syntes du om dette …

Michael Lewis

Michael Lewis

Michael Lewis var i flere sæsoner en konstant trussel i Saints return spil. Men Lewis havde ikke spillet college football og hans vej til NFL var noget anderledes.

Morten Andersen

Morten Andersen

Morten Andersen var i 80erne en af de store grunde til at danskere blev interesserede i “Amerikansk” fodbold. Morten Andersen havde i flere år rekorden som den mest scorende spiller i NFL,. Han blev i 2017 valgt, som den blot anden placekicker ind i NFLs Hall Of Fame.

Les Kelley

Les Kelley

Les Kelley var New Orleans Saints første draft valg. Desværre blev det ikke til den store NFL karriere for Kelley og Saints.

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.