KICK OFF 2024

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Tilbageblik på øjeblikke i Saints historie: Tre fortællinger

Skrevet af Redaktionen

Skrevet af Redaktionen

den 28. november 2017

Handler sportsgrene om fysiske præstationer, historiske profiler og konkrete resultater og statistikker? Eller handler de i virkeligheden om de fortællinger, som der bliver fortalt både inden og uden for banen?

Vi er dykket ned i New Orleans Saints’ arkiverne og har fundet tre historier, som afspejler hver sin tidsperiode samt den rolle Saints her spillede.

Katrina hærger New Orleans og chokerer USA

Orkanen, Katrina, som i 2005 ramte Golfkysten, synes den dag i dag stadig at være indgravet i amerikanerne hukommelse.

Af alle de amerikanske byer var New Orleans den, der blev ramt hårdest. Dette mareridts scenarie efterlod byen i kaos: Dæmningernes ødelæggelse forårsagede oversvømmelse, hvilket resulterede i et højt dødstal og 108 milliarder dollars i skader.

050911-F-5964B-068

050911-F-5964B-068” (CC BY 2.0) af The U.S. Army

På et sportsligt niveau fik Saints også dette at føle. Deres hjemmestadion, Louisiana Superdome, blev nemlig ligeledes hærget af orkanen, hvilket resulterede i, at Saints måtte spille nogle af deres hjemmekampe på andre stadioner – blandt andet fire i Alamodome i San Antonio i Texas, tre i Louisiana State University samt én i Giants Stadium i East Rutherford i New Jersey.

Selv den dag i dag bruges Katrina som et eksempel på, hvor afgørende de offentlige myndigheders indsats er, når det kommer til forberedelsen på og forebyggelsen af alvorlige naturkatastrofer.

For 40 år siden: En dansk kicker drager til USA

Tilbage i 1977 forlod en ung dansker den vestjyske by, Struer, for at slå sig ned i USA i forbindelse med et udvekslingsophold.

Her stiftede han i den sene alder af 17 år for første gang bekendtskab med amerikansk fodbold, og hans evner som kicker blev hermed ‘sparket i gang’. I 1982 fik Saints fingrene på Anderson, hvilket startede hans 25 år lange og historiske karriere i NFL, som varede indtil 2008, hvor han var hele 48 år.

Danskeren er naturligvis Morten Andersen – den eneste dansker, der nogensinde brudt igennem på den amerikanske fodboldscene.

Morten Andersen

Morten Andersen” (CC BY-SA 2.0) af Keith Allison

Siden Andersens afsked synes Saints at have haft svært ved at finde den rette kicker. Således har klubben i løbet af de sidste 10 år brugt 11 forskellige kickere. Men med Wil Lutz synes de endelig at have fundet en fast mand til jobbet.

Lutz har nemlig været fast kicker to år i træk, og han er blandt andet en af årsagerne til af Saints har klaret sig så godt i denne sæson. Således fører Saints som bekendt NFC South – ét point foran Panthers – og sports- og spillesiden, bet365, giver dem odds 1,57 for en divisionssejr.

Saints – et resultat af AFL/NFL-forhandlingerne

I 1966 var forhandlingerne om en fusion mellem AFL og NFL endelig gået igennem. Planen var, at de to ligaer skulle slås sammen i 1970. Men da stødte man på en lovgivningsmæssige forhindring:

Amerikansk ‘antitrust lovgivning’ er nemlig kritisk over for sådanne fusioner, idet de kan ødelægger konkurrence og skabe monopol.

I sidste ende blev der lavet en aftale bag lukkede døre: House Majority Leader, Hale Boggs havde nemlig brug for at forbedre sit offentlige image efter at have ja til en borgerrettighedslov.

Aftalen gik ud på, at NFL ville give New Orleans et NFL-hold, New Orleans Saints. Boggs ville da få æren for dette, og AFL og NFL ville være sluppet af med deres problemer. Og hermed var Saints stiftet.

Emner: R

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.