Trump vs. NFL: Sådan reagerede Saints-spillerne på kontroversen

Skrevet af Redaktionen

Skrevet af Redaktionen

den 2. oktober 2017

Et symbolsk og verbalt slagsmål har i de sidste par dage har fundet sted mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og adskillige NFL-spillere og -organisationer.

Det centrale spørgsmål synes at være , hvorvidt protester er respektløse over for et land og dets præsident, eller hvorvidt disse kan være med til at forbedre en nation og forene dens befolkning.

Kaepernick som ‘first mover’

Denne diskussion, som nærmest har udfoldet sig som en selvforstærkende bølge, syntes på mange måder at være startet af Colin Kaepernick.

Da 49’er-quarterbacken i midten af august sidste år valgte at sidde ned, mens nationalsangen blev spillet, var der ikke mange, der løftede et øjenbryn. Men da han gjorde det samme et par uger senere skabte det lige pludselig stor opmærksomhed.

Den øgede opmærksomhed var i sig selv ikke nødvendigvis en negativ konsekvens for Kaepernick, som udtalte, at han ønskede at protestere mod politivold og racebaseret ulighed. Men han blev hurtigt en profil, som ingen NFL-hold havde lyst til at røre med en ildtang.

Så der det, at andre spillere begyndte at følge Kaepernicks eksempel. Det syntes at blive en måde for NFL-spillere at erklære, sig uenig i den retning, som USA rent politisk bevæger sig imod.

Intensiteten kulminerede i sidste weekend, da Trump reagerede på denne kontrovers ved at kalde spillere, der valgte at protestere, skældsord, anklage dem for at være respektløse og argumentere for, at de skulle fyres.

Donald Trump


Donald Trump” (CC BY-SA 2.0) af Gage Skidmore

Saints-spillernes reaktion på kontroversen

I søndags, da Saints spillede mod Panthers (34-13), valgte adskillige Saints-spillere at vise deres støtte for deres kollegaer fra andre NFL-hold.

Således sad 10 spillere ned i protest, og 4 øvrige spillere viste deres støtte ved at holde hånden på en af disse protesterende spillere. Blandt dem, der sad ned var Rafael Bush, Kenny Vaccaro, Chris Banjo, Sheldon Rankins, Alex Okafor, Cameron Jordan, Adrian Peterson, Alvin Kamara, Brandon Coleman og Mark Ingram. Dem, der udviste støtte var Thomas Morstead, Marshon Lattimore, Craig Robinson og Coby Fleener.

Saints-spillerne var ikke alene om at protestere sidste weekend. Spillere fra i alt 25 forskellige hold viste således deres utilfredshed. Et af disse hold var Miami Dolphins, som Saints skal møde i næste weekend. Her er Saints ifølge sports- og bettingsiden, bet365, favoritter. De gives nemlig odds 1,68 sammenlignet med Dolphins’ 2,25 og forventes at vinde med 3 point.

Udtalelser fra Payton, Brees og ledelse

Saints’ træner, Sean Payton, udviste ligeledes støtte for de protesterende spillere, da han efter sejren udtalte, at han var “stolt af hver og en af de mænd,” der sad ned i løbet af nationalsangen.

Payton udtrykte også sin kritik over for præsidenten, som han mente har splittet nationen og “har brug for lidt mere visdom”.

Quaterbacken, Drew Brees, argumenterede for, at det at stå sammen i protest er en god måde at forene en nation på. “Tror jeg, at der er ulighed i dette land? Ja, det gør jeg. Tror jeg, at der er racisme? Ja, det gør jeg,” udtalte Brees efter kampen. “Jeg er uenig i det præsidenten sagde og den måde, han sagde det på. Jeg syntes, at ikke at det klædte [det hvide hus].”

Drew Brees

Drew Brees” (CC BY-SA 2.0) af Keith Allison

Ledelsen erklærede sig ligeledes uenig i Trumps udtalelser i en pressemeddelelse, hvor de beskrev dem som “skuffende og upassende”.

Emner: R

0 kommentarer

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.