Fanrapport: Atlanta Falcons at New Orleans Saints

Skrevet af Ulrik Gorm

Skrevet af Ulrik Gorm

den 4. januar 2018

New Orleans Saints skulle spille mod Atlanta Falcons i en af sæsonens mest afgørende kampe. Superdomen var fyldt med 73.188 fans som alle havde fået udlevet hvide saints tørklæder. Scenen var sat til et brag af en kamp mellem de to divisionsrivaler.

Pro shoppen i Superdome

New Orleans saints har en stor fan shop i det ene hjørne af Superdomen, desværre har de ikke alt en Saints fan kan begære. Jeg var på udkig efter Saints nye jersey ( denhvor kraven er helt i guld – eller sort i udebane udgaven ) til BoondockSaint, men underligt nok har den officielle butik ikke fået levet dem endnu. Det var desværre også gældende for de lokale butikker i centrum af New Orleans.

Butikken havde dog masser af andre sjove Saints ting man kunne få lyst til. Noget jeg syntes var helt specielt, var at man kunne købe nogle game issued jersey ( og pants for den sags skyld ). Yderligere havde pro shoppen også en custom jersey afdeling, hvor man kunne få lavet sin egen ( dog sidste års model ) jersey med ens eget nummer og navn. Man kunne selvfølgelig også vælge Brees, Ingram, Thomas, Kamara, Jordan eller en af de andre store Saints profiler.

Møde med Rickey Jackson

Det er efterhånden kotume at New Orleans Saints har en tidligere Saints spiller i museet før kampen. Denne gang var det ingen ringere end hall of fame linebacker Rickey Jackson som signede autografer før kampen. Jackson blev introduceret i NFLs hall of fame i 2010. Han var også en af tre ( de andre to var quarterback Archie Manning og offensiv tackle Willie Roaf) som de første blev introduceret i Saints Ring of honor. Superdomen var proppet med fans meget tidligt. Og køen til hall of fameren var også meget lang. Det godt 45 minutter at komme frem til Jackson. Han tog sig også meget god tid til at signere et styk autograf samt et billed med hver fan som var forbi.

I New Orleans Saints Hall Of Fame har man mulighed for at se en historisk gennemgang af Saints historie, ligefra at sidde på en original bænkerække fra Tulane Stadium, hvor Saints spillede deres første kampe til de seneste portrætter af Saints nye medlemmer af Hall Of Fame. Dette år var det linebacker Jonathan Vilma og offensiv guard Carl Nicks som kom ind (se siden om Hall Of Fame for mere information).

Hall Of fame museet er åben før kampene og er et must see stop til en kamp i Superdomen.

Stemningen og kampen mod Falcons

Efter at have indtaget alle indtryk fra pregame festligheder på Champions Square, besøg i pro shoppen og mødet med Rickey Jackson fandt vi vores plads og sagde hej til de andre fans i sektionen. Flere var interesserede i, hvor vi kom fra – og deres bedste bud var Irland eller Scotland (?!). Folk på stadion er utroligt flinke og snaksaglige. Der er heller ingen problemer mellem fansene fra de to rivaliserende hold. Alt foregår i godt humør og med lidt drillerier ind i mellem.

Ikke alle var på pladserne ved kickoff og til præsentationen af Saints ( som du kan se præsentationen. Netop at folk ikke var mødt op til tiden til sådan en vigtig kamp, blev bemærket af de andre fans som sad i sektionen, og som selvfølgelig kender hindanden De forsinkede fans virkede også meget klar over kampens betydning, så de undskyldte mange gange.

Alle var dog helt klar til at råbe igennem da kampen kom igang og Atlanta Falcons havde bolden.

Saints råber “who dat” chanten før kampen. Her går en spiller ud på banen, løfter hånden og lader den falde. Derefter starter alle fans med at råbe “Who dat… Who dat… Who dat say dey gonna beat dem Saints… Who dat…”. Til dette opgør gik quarterback Drew Brees sammen med den tidligere Saints spiller Steve Gleason ud på banen og sammen startede råbet.

Stemningen under kampen var uden sammenligning den mest intense jeg har oplevet i Superdomen. Der var selvfølgelig også meget på spil og så mod de forhadte Falcons, som Saints for ikke mindre end 3 uger siden havde tabt til. Lydniveauet var – når defense – vist på Saints storskærme, og “vi” nåede da også flere gange over 110db – wow! Som man kan se overover, var der ikke megen mulighed for at sidde ned. Mit bedst bud er at vi alle stod op i 85% af kampen.

Drew Brees og de andre spillere havde da også kun ros til ‘os’ fans efter kampen. Det er helt sikkert også min bedste oplevelse i Superdomen og håber snart at vende tilbage til endnu en kamp i Superdomen.

2 Kommentarer

 1. Salar

  Sådan Ulrik – mange tak for en udførlig rapport – bringer gode minder tilbage; fedt 😉 Niu må vi tage én kamp ad gangen og håber de går hele vejen! Skal derover i uge 7 hvor der vil være Mardi Gras – vil blive noget af en fest hvis de gentager successen fra 09/10, hvor vi også var der.
  Skylder stadig et indlæg fra training camp – kommer når denne sæson er overstået, som et flash-back 😉
  Geaux Saints – GEAUX!!!
  WHO DAT?!

  Svar
 2. Ulrik Gorm Jensen

  Tak. Umiddelbart har jeg ikke lige planer om Mardi Gras… men det kunne helt sikkert være fantastisk at opleve engang. Jeg glæder mig til at læse om besøget i training camp – det kunne også være fedt at opleve, specielt med autografskrinvingen efter træningen 🙂
  Lad os så få en sejr over Panthers på søndag!!!

  Svar

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.