Steve Gleason: Dear New Orleans

Skrevet af Ulrik Gorm

Skrevet af Ulrik Gorm

den 24. august 2015

Den tidligere New Orleans Saints spiller Steve Gleason har udgivet et brev med titlen ‘Dear New Orleans’.

Et must see.

Få besked, når nye artikler udkommer

6 Kommentarer

 1. kangaroo

  10 år siden….. tiden går hurtigt
  Jeg var selv i New Orleans december 2005, mens der forsat var meter høje sandbunker, millitær i gaden og ødelagte huse over alt. Mit venskab med lederen af oprydningen gav mig mulighed for at komme steder som endnu ikke var åben for offentligheden – og jeg kunne ikke forstille mig det blive en by igen. Det mindede mest af alt om et sted efter en kæmpe bombe.
  Jeg boede på Bourbon Orleans Hotel i centrum og de beklagede meget, men mangel på personale betød at der kun blev gjort rent hver 3. dag. Jeg mødte en pige som arbejde tre steder – morgenmads restaurant (hvis nogen husker Stanleys på Decateur, rengøring på hotel og hun sluttede dagen på Bayonas. Bourbon Orleans havde ikke morgenmad, så vi var nogle der mødtes hos Molly’s på Toulouse.
  Det fantastiske var følelsen af at disse mange mennesker ville genopbygge deres by!
  Som Steve Gleason skriver, så er New Orleans ikke en by der kan sættes i skema, det er en by der lever sit helt eget liv. En by hvor Mardi-Gras paraden er mere end blot et optog. Det er fest hele vejen rundt. Som Steve kan jeg kun give min kærlighed til byen. Det bliver ikke som før, der opstår hele tiden nye områder – Frenchman er desværre ved at blive en ny Bourbon-Street, men så søg hen til nogle af de andre steder – f.eks. Freret Street og Oak Street ude ved Carrollton. Min nye favorit er Coco Hut Carribean på Bayou Road.

  Svar
 2. Ulrik Gorm Jensen

  @Kangaroo – Kender du nogle gode steder at se Saints udebanekampe i centrum New Orleans?

  Svar
 3. Salar

  NOLA; er ikke som nogen anden by i hele USA; man er nødt til at opleve det for at vide hvor specielt et sted det er!
  Udover The Saints black and gold, WHO DAT – er der så meget mere; Mardi Gras – normalt i februar men afhængigt af hvornår påsken falder, Jazz Festival – sidste weekend i april og første weekend i maj – kun pause fra mandag til onsdag, French Quarter, Mississippi river, Bourbon Street – det eneste sted i USA hvor man kan feste og drikke natten igennem med cups på gaden og live musik hver aften, deres mad – creole food, cajun food, crawfish, gambo etc, deres drinks – hurricane, øl, Pimms Cup etc., folkene, klimaet, kunsten, lystfiskeriet – kunne blive ved.
  Som sportsbar i centrum vil jeg anbefale
  Manning’s

  519 Fulton Street
  New Orleans, LA 70130
  Phone: (504) 593-8118

  Hours: Sun-Thu 11am-10pm; Fri-Sat 11am-11pm

  Autentisk sted med masser af historie og souvenirs fra Manning familiens tid samt god mad.

  Jeg svarer lige på din PM m.h.t. øvrige must do things in The Big Easy 😉

  P.S. Og sørg nu for at komme tidligt afsted på gameday mod Falcons; det er mindst ligeså fedt at få tailgatingen med før kampen. Der er masser af parking lots og områder tæt på Mercedes Benz Superdomen, hvor der vil være én stor vejfest!!!

  Svar
 4. Salar

  Det kan også være andre her har planer om en tur til The Big Easy, så her er et par input til things to do:

  I kender jo Bourbon Street. En lidt overset gade er Frenchmen Street. Det er lidt mere lokalt originalt jazz, mad og kunst.

  I French Quarter er der ud over selve arkitekturen med smedejernes balkonerne St. Louis Cathedral. Meget stor, historik og smuk bygning/område.

  Der ligger også Napoleon House – et must at få Pimms Cups her!

  I må også bare prøve Shimp Po-Boys og crawfish – smager fantastisk.

  Min kones nevø arbejder på Pat O´Brians – den ældste og mest traditionsrige bar i NOLA. Ligger også i French Quarter – de har en klassiske Hurricane. Spørg til Eddie Lehrmann og hils ham fra os – Jill og Allan.

  I er også nødt til at tage på Port Of Call – byens allermest berømte burgerbar. Morten Andersens favorit og standard spisested efter hver kamp. Min kone arbejdede dér mens hun studerede på highschool. Hvis Patti arbejder dér må du endelig også hilse hende fra os – hun er fantastisk; én af min kones bedste veninder. Og behøver jeg at sige det – husk at få deres Hurricane til 😉

  Lidt turistet men alligevel en tur værd – en tur ned af Mississippi en én af dampskibene…

  Tag også en tur eller to i deres cabel car – hyggeligt…

  Nu når i alligevel er der kan jeg også kraftigt anbefale en tur ud til forstaden Metairie. Min svigerfamilie bor derude. Her er to ting; Black & Gold shop, 2106 Veterans Memorial Blvd, Metairie La, 504-834-1974, Monday – Saturday 10am-6pm, Sunday 11am-4pm, Closed Sundays on Saints Home Games og deres træningsfaciliteter på 5800 Airline Dr, Metairie, LA 70003! 😉

  WHO DAT?!

  Svar
 5. kangaroo

  http://www.nola.com/saints/index.ssf/2015/08/saints_falcons_katrina_game_st.html#incart_big-photo

  En meget bevæget fortælling om både Katrina – men især første kamp hjemme mod Atlanta !!!
  (Jeg må indrømme at en tåre sneg sig ind i øjekrogen)

  Jeg så selv kampen 18. dec. 2005 mod Carolina på LSU (min datters 4 års fødselsdag)
  Vi tabte 27-10 og ikke mange af de kun 32.000 troede dengang at vi med sikkerhed ville vende tilbage til The Dome. Flertallet følte at Benson var parat til at flytte til hans egen hjemby – San Antonio. Men noget som aldrig rigtig forsvandt – evnen til Tailgate

  Vi ser flest kampe hjemme – ikke alle steder er det er muligt at medbringe mindre børn
  Jeg har et fodt sted til Mardi Gras paraden, hvor børn og barnlige sjæle kan komme rigtigt tæt på….

  Chickie Wah Wah
  2828 Canal St
  New Orleans, LA 70119

  Mod en mindre entré får du et armbånd, der giver adgang til baren – og mest nødvendigt et rent toilet

  Jeg holder også meget af Pat O’Brian (vidste ikke der var “dansker rabat 🙂 )
  – et andet must i New Orleans er for mig:

  Deanie’s Seafood
  1713 Lake Ave
  Metairie, LA 70005

  – efter min opfattelse det bedste seafood sted i byen, men du må forvente op mod 1 times ventetid, som dog forgår med en god øl enten i baren eller udenfor

  Endelig mit “lokale sted ” i FQ, hvor ikke alle turister finder vej, men hvor du altid kan få en god snak og lidt mad i baglokalet. Normalt stedet for en god Guinness, men lidt primitivt med toilet forhold.

  Erin Rose
  811 Conti St
  New Orleans, LA 70112

  Svar
 6. Ulrik Gorm Jensen

  Tak for alle tips. Kom endelig med flere, hvis der er noget der er blevet glemt. Der skal nok komme en fyldig kamp rapport her til sitet.

  Svar

Skriv en kommentar

NYHEDSBREV

Gør som mange andre danske New Orleans Saints fans. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de vigtigeste nyheder leveret direkte i din mailbox.

WHODAT - Du er nu tilmeldt vores mailliste.